English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic

ο

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ads ads ads

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Διάσημοι που έπεσαν θύματα βίας στο σχολείο

www.tips-fb.com
Ο σχολικός εκφοβισμός μπορεί να συμβεί και στους καλύτερους. Ποια μεγάλα ονόματα υπέφεραν στο σχολείο;


Μπορεί να μοιάζουν πως δεν μπορεί να τους πειράξει τίποτα όμως όσο απίστευτο κι αν σας φαίνεται, οι διασημότητες έχουν τα ίδια προβλήματα με εμάς. Όλοι μας τους έχουμε δει πως «υπέφεραν» από άσχημα χτενίσματα, από καταστροφικές επιλογές ντυσίματος, και σχέσεις σκέτες συμφορές, όμως λίγοι άνθρωποι πραγματικά γνωρίζουν πως ένα ολόκληρο πλήθος από διασημότητες υπήρξαν θύματα εκφοβισμού. 

Παρόλο που έγιναν στόχος ορισμένων πολύ κακών "bullies", αυτές οι διασημότητες κατάφεραν να γίνουν διάσημοι μουσικοί, ηθοποιοί και τηλεοπτικές προσωπικότητες, -ένα γεγονός που πρέπει σίγουρα να ενοχλεί τους βασανιστές τους στο σχολείο. Μπορεί να τους κορόιδεψαν στα νιάτα τους όμως είναι σαφές πως κάθε διάσημος σ' αυτή την gallery γέλασε τελευταίος...


Έμινεμ

Ελπίζουμε πως οι τύποι που εκφόβισαν τον θρύλο του hip-hop αισθάνονται πολύ χαζοί -σήμερα είναι ένας από τους μουσικούς με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο. Ο Eminem συχνά μιλά για την σκληρή παιδική του ηλικία και πως ήταν στόχος των "νταήδων". O ράπερ έχει πει: «Με έδειραν στις τουαλέτες, με έδειραν στους διαδρόμους, με έσπρωξαν στα αποδυτήρια, τις περισσότερες φορές, επειδή ήμουν ο νέος μαθητής». Πάμε στοίχημα πως οι πρώην "bullies" του δεν θα έμπλεκαν μαζί του αυτές τις μέρες.

Κέιτ Γουίνσλετ

Είναι μία από τις πιο πλούσιες και πιο ταλαντούχες ηθοποιούς στο Χόλιγουντ, όμως η Kate πέρασε δύσκολα μεγαλώνοντας. Σε ηλικία 15 ετών, ζύγιζε περισσότερο από 80 κιλά και την πείραζαν λόγο του μεγέθους της, με τους "bullies" να της «κολλάνε» το σκληρό παρατσούκλι "blubber" (σημ. λίπος φάλαινας). Σίγουρα πήρε την εκδίκηση της από τους βασανιστές της, αφού είναι μία από τις πιο διάσημες ηθοποιούς στον κόσμο. Όπως έχει πει: «Με εκφόβιζαν επειδή ήμουν παχουλή. Που είναι όλοι αυτοί τώρα;».

Μέγκαν Φοξ

Αυτή η σέξι starlet συχνά ψηφίζεται ως μία από τις πιο όμορφες γυναίκες του κόσμου και διαθέτει μία δυναμική συμπεριφορά που ταιριάζει με το «άγριο» παρουσιαστικό της. Αν και ήταν cheerleader στο σχολείο, η Megan υποστηρίζει πως την πείραζαν. Η star των ταινιών Transformers θα πει: «Με εκφόβιζαν και ήταν δύσκολο, αισθάνεσαι πως το σχολείο δεν θα τελειώσει ποτέ. Είναι τέσσερα χρόνια από τη ζωή σου και πρέπει να θυμάσαι πως το άτομο που σε πειράζει έχει τα δικά του προβλήματα και τα δικά του «θέματα».

Τζέσικα Άλμπα

H Jessica δείχνει πάντα φιλική και διασκεδαστική, έτσι απορούμε γιατί κάποιος θα ήταν ποτέ κακός μαζί της. Όμως η Jessica ήταν επίσης στόχος αδίστακτων "bullies". «Με εκφόβιζαν τόσο άσχημα που ο πατέρας μου συνήθιζε να με πηγαίνει στο σχολείο για να μην μου επιτεθούν» παραδέχθηκε. «Έτρωγα το γεύμα μου στο γραφείο του ιατρείου έτσι ώστε να κάθομαι μαζί με τα άλλα κορίτσια. Εκτός από το ότι ήμουν μιγάδας, οι γονείς μου δεν είχαν χρήματα έτσι δεν είχα ποτέ τα καλά ρούχα ή την ωραία σχολική τσάντα». Μοιάζει πως η Jessica πέρασε δύσκολες στιγμές - τουλάχιστον τώρα μπορεί να γελάσει τελευταία!

Τζάστιν Μπίμπερ

Είναι ένας από τους πιο καυτούς μουσικούς αστέρες αυτή την στιγμή, με τις περισσότερες έφηβες κοπέλες να τρελαίνονται εντελώς για χάρη του, ωστόσο ο 16χρονος αποκάλυψε πρόσφατα πως τον εκφοβίζουν μέσω του Internet. Με το "cyber-bullying" να έχει αρχίσει να γίνεται πολύ συνηθισμένο φαινόμενο ανάμεσα στους νέους ανθρώπους, o Justin πιστεύει πως είναι σημαντικό να μην του δίνουν σημασία. Ο pop star είπε: «Στην σελίδα μου στο YouTube υπάρχουν τόσοι πολλοί που με μισούν. Λένε απίστευτα πράγματα για 'μένα. Όπως, και δεν είμαι τρελός, πως είμαι 16 χρονών και δεν έχω τρίχες στο στήθος. Δεν θυμώνω όμως γι' αυτό. Κάποια στιγμή θα βγάλω».



Ριάνα

Δεν μπορούμε να φανταστούμε κάποιον να θέλει να τα βάλει με την Rihanna αυτές τις μέρες, όμως πριν γίνει μία τεράστια επιτυχημένη καλλιτέχνης, την star εκφόβιζαν στο σχολείο της στα νησιά Barbados. «Το γεγονός πως είχα πιο ανοιχτό χρώμα δέρματος δεν αποτελούσε πρόβλημα στο σπίτι μου, αλλά ήταν όταν πήγα σχολείο- κάτι που πραγματικά με μπέρδεψε στην αρχή» θα πει. «Οι ενοχλήσεις συνεχίστηκαν μέχρι και την τελευταία ημέρα μου στο δημοτικό».



Κριστίνα Αγκιλέρα

Είναι μία από τις πιο δυναμικές και ατρόμητες γυναίκες στη μουσική βιομηχανία όμως η Christina είχε επίσης πέσει θύμα άγριων "bullies" όταν μεγάλωνε. Η ξανθιά σεξοβόμβα είπε σε μία πρόσφατη συνέντευξή της: «Πρώτα απ' όλα μεγάλωσα σ' ένα πολύ χαοτικό σπίτι, έτσι είχα ένα προβληματικό παρελθόν επειδή υπήρχε πολύ βία μέσα στο σπίτι και μετά στο σχολείο. Επειδή ασχολιόμουν με το τραγούδι και ίσως επειδή ήμουν λίγο μικρότερη σε μέγεθος, με πείραζαν και σίγουρα το έκαναν επειδή τραβούσα το ενδιαφέρον». Δεν μπορείς να αρνηθείς πως η Christina είναι ένας αληθινός μαχητής.



Κρίστιαν Μπέιλ

Εκτός κι αν είσαι ληστής τραπεζών ή ένας σούπερ-ήρωας κακός, δεν θα ονειρευόσουν καν να τα βάλεις με τον "Batman", έτσι προκαλεί έκπληξη να μαθαίνεις πως πείραζαν στο σχολείο τον πιο πρόσφατο ηθοποιό που έπαιξε τον μαχητή με την κάπα. Ο Christian Bale ήταν έτοιμος ακόμα και να παρατήσει την ιδέα να ακολουθήσει την καριέρα του ηθοποιού επειδή τον εκφόβιζαν τόσο άσχημα στην τάξη. Όμως η δυνατή θέληση και εμμονή του δούλεψαν υπέρ του, αφού είναι τώρα ένας από τους πιο "hot" άντρες ηθοποιούς που υπάρχουν στο Χόλιγουντ.

Έβα Μέντες

Η ηθοποιός Eva Mendes είναι τόσο ταλαντούχα και όμορφη, που προκαλεί σοκ όταν ανακαλύπτεις πως επίσης την εκφόβιζαν όταν μεγάλωνε. Την πείραζαν στο σχολείο, ωστόσο πιστεύει πως οι νέοι άνθρωποι πρέπει να βρίσκουν την δύναμη να αντιμετωπίζουν τους εκφοβιστές τους. Θα πει: «Όταν τελικά αντιμετώπισα τον "bullie" μου, τότε τα πράγματα άλλαξαν για μένα». Κρίνοντας από το που βρίσκεται σήμερα, τα πράγματα σίγουρα άλλαξαν προς το καλύτερο...



Τζάστιν Τίμπερλεϊκ

Ακόμα και ο ήρεμος Justin Timberlake απέτυχε να αποφύγει το μονοπάτι των "bullies". Ο παγκόσμιος superastar έπαιξε έναν "nerd" στην τελευταία του ταινία, The Social Network, όμως όπως ομολόγησε ήταν «σπασικλάκι» στο σχολείο. Θα πει: «Με πείραζαν όλη την ώρα. Είχα απαίσια ακμή, περίεργα μαλλιά. Τα χέρια μου ήταν πολύ μακριά». Μπορείς να μας κάνεις μεγαλύτερες αγκαλιές με αυτά, Justin!

Βικτόρια Μπέκαμ

Είναι ένα από τα πιο διάσημα ινδάλματα της μόδας στον κόσμο και έχει απολαύσει πρωτόγνωρη επιτυχία ως το ένα πέμπτο του μεγαλύτερου girl group όλων των εποχών, όμως, δεν κυλούσαν πάντα όλα ήρεμα για την Victoria Beckham. Όπως αποκάλυψε, την εποχή του σχολείου, οι "bullies" της πέταγαν ότι έβρισκαν μέσα από μικρές λίμνες βροχής - όχι η καλύτερη "Posh" συμπεριφορά εάν μας ρωτήσετε! Η star επίσης αποκάλυψε πως δεν είχε κανένα φίλο να την υπερασπιστεί όταν την πείραζαν. Θα πει: «Προσπάθησα να γίνω φίλη με διάφορο κόσμο, όμως δεν μπορούσα να ταιριάξω». Πάντως, πιστεύουμε πως τώρα ταιριάζει μία χαρά με τον πιο εκλεκτό κόσμο...

Τζακ Όσμπορν

Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε πως έχοντας έναν rock αστέρα για πατέρα αυτό θα έδινε ώθηση στην δημοτικότητα μας στο σχολείο, όμως για τον Jack Osbourne έχοντας τον διαβόητο rocker Ozzy Osbourne για πατέρα αυτό τον έκανε στόχο για τους "bullies". Θα πει: «Με πείραζαν αρκετά. Δεν ήταν λες και ο πατέρας μου ήταν ο Chesneh Hawkes και όλοι τον αγαπούσαν - ο πατέρας μου ήταν ο Ozzy Osbourne και ο κόσμος λατρεύει να τον μισεί».

Τζέσικα Σίμπσον

Αυτές τις μέρες η Jessica Simpson τραγουδάει για το πως περπατάει πάνω από τους ανθρώπους φορώντας τις μπότες της, όμως, όπως πολλοί νέοι άνθρωποι, υπέφερε στα χέρια των "bullies". Της έστηναν καρτέρι έξω από το σχολείο, αλλά την πείραζαν και μέσα στην τάξη. Η τραγουδίστρια θα πει: «Μερικοί μου πετούσαν χαρτί τουαλέτας στο σπίτι μου ή αυγά στην πόρτα μου... επίσης έγραφαν διάφορα στο πεζοδρόμιο μου με ανεξίτηλο μαρκαδόρο. Με μισούσαν πραγματικά». Η Jessica όμως έγινε μία μεγάλη star και τους έδειξε πως δεν επηρέασαν την πορεία της.

Σέριλ Κόουλ

Το μέλος του γυναικείου pop group Girls Aloud είναι σήμερα μία από τις πιο αγαπημένες διασημότητες στην Βρετανία, έτσι είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πως εκφόβιζαν την εκπληκτική τραγουδίστρια όταν ήταν στο σχολείο. Η κριτής του X Factor θα πει: «Εκείνο τον καιρό, ένοιωθα πως δεν ήθελα να είμαι η αδύναμη που θα παραδεχόμουν πως με πειράζουν. Αλλά αισθάνεσαι πάντα πολύ καλύτερα εάν το εκφράσεις ανοιχτά και το αντιμετωπίσεις. Οι "bullies" αισθάνονται καλά με το να κάνουν τους άλλους να αισθάνονται άσχημα. Δεν θα πρέπει να συμβαίνει αυτό, τελεία και παύλα».

Κρις Κόλφερ

Το Glee είναι επίσημα ένα από τα πιο "καυτά" πράγματα που συνέβησαν στην τηλεόραση εδώ και πάρα πολύ καιρό και όλοι λατρεύουμε τον Chris Colfer και τον πληθωρικό χαρακτήρα που υποδύεται, τον Kurt. Στο show τον Kurt κάποιες φορές τον πειράζουν επειδή είναι gay και αυτό είναι κάτι που ο Chris το έζησε και στην πραγματικότητα. Όμως αν και τον πείραζαν στο σχολειο επειδή είναι ομοφυλόφυλος, υπέρβαρος και φορούσε «σιδεράκια», ο Chris πάντα κατάφερνε να «επιστρέφει». «Όταν βρίσκεσαι σε μία τέτοια κατάσταση, μαθαίνεις να σκέφτεσαι σε κλάσματα δευτερολέπτου. Απαντούσα «Αντικοινωνικός!» ή κάποια άλλη λέξη που δεν μπορούσαν να καταλάβουν», θα πει.

Χέιντεν Πάνετιερ

O χαρακτήρας της Hayden, Claire στην επιτυχημένη σειρά Heroes είναι ένα είδος... «απόβλητου». Άρα, ήταν η Hayden ένα από τα πιο δημοφιλή παιδιά στο σχολείο; Η starlet αποκάλυψε: «Δεν ήμουν ποτέ το δημοφιλές κορίτσι. Το χειρότερο ήταν που θα πήγαινες να καθήσεις την ώρα του γεύματος. Ήταν μία από τις πιο τραυματικές εμπειρίες για μένα. Πραγματικά με βασάνιζαν. Θυμάμαι πως πήγα να καθήσω με τα δημοφιλή κορίτσια για πρώτη φορά επειδή ένα κορίτσι με κάλεσε και ένα από τα αγόρια τράβηξε την καρέκλα μου και όλοι άρχισαν να γελάνε. Δεν ήμουν ποτέ το δημοφιλές κορίτσι...». Η Haydenn πήρε την εκδίκησή της όμως από τους "bullies", αφού είναι μία από τις νέες ηθοποιούς του Χόλιγουντ με την μεγαλύτερη ζήτηση.

Λιόνα Λιούις

Πριν η Βρετανίδα τραγουδίστρια Leona Lewis γνωρίσει την επιτυχία κερδίζοντας το X Factor το 2006, η εκπληκτική star γινόταν στόχος εκφοβισμού λόγω της εμφάνισής της. « Ήμουν η μόνη στο σχολείο που δεν ήμουν λευκή», θα εξηγήσει. «Ορισμένα παιδιά έρχονταν και μου έλεγαν «Α, είσαι μιγάδας», κάνοντας το μεγάλο θέμα ενώ δεν ήταν. Αργότερα πήγα σ' ένα σχολείο όπου η πλειοψηφία των παιδιών ήταν μαύρα και επειδή συνήθιζα να αφήνω τα μαλλιά μου «ελεύθερα», με πείραζαν που δεν τα είχα κοτσίδες και επειδή διέφερα και εκεί». Η Leona αντιμετώπισε το θέμα του εκφοβισμού με την υποστήριξη της οικογένειάς της και από τότε η επιτυχία της έχει εκτοξεύτει.

Τομ Κρουζ

Μπορεί να είχε «καπαρώσει» για τον εαυτό του μία πανέμορφη σύζυγο και να είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινηματογραφικούς αστέρες στον πλανήτη, όμως αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως ο Tom είχε μία δύσκολη παιδική ηλικία. Τον ηθοποίο είχαν εκφοβίσει σε 15 διαφορετικά σχολεία επειδή ήταν δυσλεξικός... Βάζουμε στοίχημα πως ο Tom τώρα μπορεί να συλλαβίσει με άνεση μία λέξη στους "bullies" του: εκδίκηση.

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...