English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic

ο

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ads ads ads

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Οι ξεχασμένοι σταρ των 80s

www.tips-fb.com
Με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο του ταλαντούχου ηθοποιού του Lost Boys Κόρι Χάιμ, το MSN επιχειρεί να επαναφέρει στη μνήμη μας τους σταρ που κάποτε αποθεώναμε και τώρα λησμονούμε.

Ο Κόρι Χάιμ ήταν ένα παιδί - θαύμα τη δεκαετία του '80. Αλλά η φήμη του εξαφανίστηκε καθώς μεγάλωνε. Η επιτυχία που ονομάστηκε σημειολογικά «The Two Coreys» που τον έκανε να συνεργαστεί με τον Κόρι Φέλντμαν στα The Lost Boys και License to Drive δεν διήρκεσαν. Η δεκαετία του '80 ήταν μια χρυσή εποχή για το Χόλιγουντ με την επιτυχία να έρχεται σχετικά εύκολα για πολλούς. Δεν κατάφεραν ωστόσο όλοι να διατηρηθούν σε αυτό το επίπεδο. Θυμηθείτε τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις εξ αυτών.


Μαρκ Χάμιλ

Παρά τη συμμετοχή του στην τριλογία του Πολέμου των Άστρων, που αναντίρρητα επρόκειτο για τρία από τα πιο διάσημα έργα όλων των εποχών, η καριέρα του Μαρκ Χάμιλ ποτέ δεν μπόρεσε ουσιαστικά να απογειωθεί. Ακολούθησαν μερικές ακόμα συμμετοχές σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας που έμειναν στην αφάνεια και εμφανίσεις σε video games, με τον Χάμιλ να βολεύεται τελικά στην προσφορά της φωνής του σε διάφορα κινούμενα σχέδια. Κάνει μάλιστα τον κακό στην έκδοση κινουμένων σχεδίων του Batman.

Μάικλ Φοξ

Ο φέρελπις σταρ της τριλογίας Back to the Future ποτέ δεν μπόρεσε να αποβάλλει την αγορίστικη εμφάνιση αλλά οι καλά γνωρίζοντες ήξεραν για το ταλέντο που έχει στην κωμωδία. Υπήρξε άκρως επιτυχημένος τηλεοπτικός σταρ της δεκαετίας του '90 αλλά διαγνώστηκε με Πάρκινσον που τον οδήγησε σε ουσιαστική αποχώρηση από την ενεργό δράση το 2000.

Τζίνα Ντέιβις

Ήταν το απόλυτο θηλυκό της δεκαετίας του 1980 και οι αφίσες της κοσμούσαν τα κοριτσίστικα δωμάτια της εποχής. Είχε μάλιστα πρωταγωνιστήσει σε ταινίες όπως The Fly, Beetllejuice και Thelma and Louise. Οι εμφανίσεις της σε δουλειές του σκηνοθέτη και αργότερα άντρα της Ρένι Χάρλιν δεν της έφεραν ιδιαίτερη επιτυχία, αν και πρόσφατα κέρδισε μια Χρυσή Σφαίρα για την τηλεοπτική της απόδοση ως πρώτης γυναίκας προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ρικ Μοράνις

Ο σταρ των Ghostbusters και Honey I Shrunk The Kids είδε την καριέρα του να έχει πτωτική πορεία με τις επιλογές των ρόλων του όμως να μην βοηθάνε ιδιαίτερα μιας και οι πωλήσεις εισιτηρίων (box office) έμειναν στα ρηχά. Προφανώς το στυλ του είναι κάπως ευρύ για τα σύγχρονα κινηματογραφικά κοινά. Η τελευταία του δουλειά αφορούσε παιδικά καρτούν.

Κέλι ΜακΓκίλις

Έκοψε την ανάσα του Τομ Κρουζ στο Top Gun και δυο χρόνια αργότερα έδειξε τις σοβαρές προεκτάσεις της δουλειάς της στο δραματικό The Accused. Έκτοτε δεν έκανε σωστές επιλογές και πλέον επιδίδεται σε θεατρικές δουλειές ενώ ασχολείται με τη λειτουργία ενός εστιατορίου στη Φλόριντα.

Ντολφ Λούντγκρεν

Ήταν ένας κλασικός σταρ των ταινιών δράσης αλλά και ένας πρωταθλητής του καράτε. Στο απόγειο της δόξας του έδερνε τον Σιλβέστερ Σταλόνε στο Rocky και έφερνε τη βία στο Red Scorpion και στο Masters Of The Universe. O Ντοφλ πλέον έχει επιστρέψει στο The Expendables το 2010.

Ντάριλ Χάνα

Δεν είναι εύκολο να σε θυμούνται σαν «την γοργόνα σε αυτό τον έργο με τον Τομ Χανκς» αλλά η Ντάριλ Χάνα άλλαξε ρότα και ασχολήθηκε με ανεξάρτητες παραγωγές, θεατρικές παραστάσεις και τον ακτιβισμό. Η εμφάνισή της στο Kill Bill την έφερε ξανά στο προσκήνιο μιας αναγεννημένης καριέρας και μέσα στα επόμενα χρόνια αναμένεται να την δούμε ξανά στη μεγάλη οθόνη. Θα έχει όμως την επιτυχία που περιμένουμε;

Τζάτζ Ρέινχολντ

Υπήρχε μια περίοδος τη δεκαετία του '80 που απλά δεν μπορούσες να κάνεις κωμωδία χωρίς να φωνάξεις για κάστινγκ τον Judge Reinhold, ο οποίος είναι και ευρύτερα γνωστός ως Αστυνόμος Rosewood του Μπέβερλι Χιλς. Ο Ρέινχολντ πρόσφατα εμφανίστηκε στην πολιτική κωμωδία το Κέβιν Κόστνερ Swing Vote και οι φήμες μιας επανάκαμψης του Αστυνόμου του Μπέβερλι Χιλς εντάθηκαν...

Εμίλιο Εστέβεζ

Ο μετρίου αναστήματος Εστέβεζ έκανε πολύ μεγάλη επιτυχία το 1984 με το Repo Men που ακολουθήθηκε από τον The Breakfast Club και το Elmo's Fire το 1985. Ο γιος του Μάρτιν Σιν και αδελφός του Τσάρλι είχε δείξει έτοιμος για είσοδο στη showbiz αλλά ποτέ δεν μπόρεσε πραγματικά να φθάσει εκεί που όλοι υπολόγιζαν.

Μόλι Ρίνγκουαλντ

Άλλη μια σταρ του Breakfast Club, η Ρίνγκουαλντ κοσμούσε με αφίσες τους τοίχους των δωματίων της δεκαετίας του 1980. Απέρριψε όμως τον ρόλο που έκανε διάσημη την Τζούλια Ρόμπερτς στο Pretty Woman (1990) και τον αντίστοιχο της Ντέμι Μουρ στο Ghost (1990).

Φιμπ Κέιτς

Οι περισσότεροι άντρες είχαν ξετρελαθεί με την σταρ του Gremlins Φιμπ Κέιτς, με το όμορφο προσωπάκι και την απενεχοποιημένη της στάση απέναντι στο γυμνό. Τι της συνέβη όμως; Παντρεύτηκε τον Κέβιν Κλάιν και έκανε παιδιά. Η τελευταία της κινηματογραφική εμφάνιση ήταν το 1994 στο Princess Caraboo αν και επιστρέφει φέτος με το δραματικό The Anniversary Party.

Σέβι Τσέις

Τοποθετήστε τον στην κατηγορία «είχε πλάκα εκείνο τον καιρό». Δεν έχει εξαφανιστεί τελείως καθώς διατηρεί τους δεσμούς του με τις οικογενειακές ταινίες και τα κινούμενα σχέδια. Αλλά όλοι τον γνωρίζουμε σαν τον αστείο άντρα απ' το National Lampoon Vacation (1983), τους Three Amigos! (1986) και - δυστυχώς - απ' το Caddyshack 2 (1988).

Μάικλ Κίτον

Ο πρώην σταρ των ταινιών Batman και Beetlejuice λείπει απ' τις οθόνες μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, εκτός και αν μετράει ότι ήταν συμπρωταγωνιστής της Λίντσεϊ Λόχαν στο Herbie: Fully Loaded (εμείς δεν το μετράμε). Μας λείπουν οι παλιές του ερμηνείες. Ήταν εκπληκτικός στο Jackie Brown και ευχόμαστε ο Ταραντίνο να αναγεννήσει την καριέρα του όπως έκανε και με τον Τζον Τραβόλτα.

Τζαντ Νέλσον

Ένας αυθεντικός σταρ στο The Breakfast Club και το St Elmo's Fire, ο Τζαντ Νέλσον έδωσε άλλη μια δυνατή ερμηνεία το 1991 με το New Jack City. Μετά από αυτήν όμως χάθηκε. Ασχολήθηκε με το Entangled το 1993 και με το Caroline At Midnight το 1994 αλλά οι κριτικοί δεν του έδωσαν και πολύ υψηλό βαθμό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...