English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic

ο

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ads ads ads

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Τα διασημότερα δηλητήρια!

www.tips-fb.com

Αν σκέφτεστε να «καθαρίσετε» κανέναν με δηλητήριο για να μην σας πάρουν χαμπάρι, ατυχήσατε! Αυτά είναι τα πιο διάσημα θανατηφόρα δηλητήρια και είναι 100% ανιχνεύσιμα!


Castor Bean Plant
Όταν σκέφτεσαι ότι το καστορέλαιο χρησιμοποιείται ως πρόσθετο τροφίμων στα γλυκά και την σοκολάτα, είναι ανησυχητικό να ανακαλύπτεις ότι ο καρπός του εν λόγω φυτού, το castor bean, περιέχει το δηλητήριο ρικίνη σε υπερτοξικό επίπεδο! Μόνο ένα φασόλι, καλά μασημένο, αρκεί για να αποβεί μοιραίο! Ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία από την Αμερικάνικη Ένωση Κέντρων Ελέγχου Δηλητηριάσεων, έχουν καταγραφεί μόνο δύο θάνατοι από αυτό το φασόλι, την περίοδο 1999-2004.

Belladonna (θανατηφόρος στρύχνος)
Με ένα όνομα που σημαίνει «όμορφη γυναίκα», ένα απόσταγμα από το φυτό belladonna χρησιμοποιούντα στα χρόνια της Αναγέννησης ως προϊόν ομορφιάς. Πιο συγκεκριμένα το εφάρμοζαν μέσα στα μάτια για να δίνει την αίσθηση ότι οι γυναίκες είχαν πιο μεγάλα μάτια. Αυτή η παράλογη και επικίνδυνη εφαρμογή του δηλητηρίου βάζει συχνά τους συγχρονους στοχαστές να σκεφτούν την ηλιθιότητα των προγόνων μας! Στην σημερινή εποχή, η δηλητηρίαση από belladonna παρουσιάζεται επειδή κάποιος βλάκας ανακάλυψε ότι τα φύλλα υποτίθεται ότι έχουν παραισθησιογόνες ιδιότητες.

Το δηλητήριο της αράχνης Fiddleback
Με μέγεθος μικρότερο από ένα εκατοστό η Fiddleback είναι η πιο δηλητηριώδης αράχνη στον κόσμο! Βρίσκεται σε 25 κράτη (κυρίως στα νότια και την μέση δύση) και αν και το δάγκωμά της είναι συνήθως ανώδυνο, μετά από 8 ώρς το θύμα βρίσκεται σε μεγάλη αγωνία. Οι θάνατοι είναι πλέον σπάνιοι, χάρη στην πρόοδο της σύγχρονης ιατρικής. Ωστόσο ένα δάγκωμα αρκεί για να εμφανιστούν συμπτώματα όπως εμετό, φουσκάλες, παραλλήρημα και νέκρωση, γι' αυτό καλύτερα να αποφεύγεται η επαφή με αυτή την αράχνη!

Το δηλητήριο του pufferfish
Το δηλητηριώδες κομμάτι του pufferfish είναι η τετραοδοντοξίνη, που βρίσκεται στις ωοθήκες του. Αυτό το δηλητήριο δεν καταστρέφεται με το μαγείρεμα, αλλά οι ειδικοί λένε ότι αν αφαιρεθούν όλα τα σωθικά του πρωτού μαγειρευτεί, το ψάρι είναι τελείως αβλαβές. Χρησιμοποιείται στην ιαπωνική λιχουδιά fugu και γενικά το pufferfish μπορεί να μαγειρευτεί μόνο από καταρτισμένους και με ειδική άδεια σεφ. Ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες όμως, από το 1955 έως το 1975 καταγράφηκαν 1500 θάνατοι από κατανάλωση fugu!

Ηρωίνη

Ένα δηλητήριο που εργάζεται στο αναπνευστικό σύστημα, η ηρωίνη κατεβάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα και προκαλεί ευφορία. Ακόμα και αν δεν σταθμίσεις τον παράγοντα να κολλήσεις HIV από βελόνα που έχει χρησιμοποιηθεί και από άλλους, το υπερβολικό ποσοστό θνησιμότητας καθιστά την απήχηση που έχει αυτό το ναρκωτικό δύσκολη να κατανοηθεί. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κράμπες, διαταραχές όρασης, χαμηλή αρτηριακή πίεση, κώμα και θάνατο από αναπνευστική ανεπάρκεια. Απλά πείτε ΟΧΙ!

Κώνειο

Το κώνειο ήταν το δηλητήριο που δόθηκε στον Σωκράτη, μετά την καταδίκη του, για να βάλει τέλος στην ζωή του. Ο Ντεκάρτ μπορεί να έλεγε «Σκέφτομαι άρα υπάρχω», έστι ο Σωκράτης θα μπορούσε να είχε πει «Πίνω από αυτό, συνεπώς δεν υπάρχω»! Το υγρό κώνειο προκαλεί σπασμούς και θάνατο, ενώ το δηλητήριο παράλυση των μυών και στην συνέχεια θάνατο.

Το δηλητήριο του φιδιού


Η τοξικότητα του δαγκώματος του φιδιού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που ποικίλουν από την διάρκεια του δαγκώματος, μέχρι το επίπεδο του κινδύνου που αντιλήφθηκε το φίδι στο θύμα του. Τα πιο δηλητηριώδη φίδια είναι οι οχιές και οι κόμπρες. Τα συμπτώματα από το δάγκωμα του φιδιού περιλαμβάνουν πρήξιμο, οργανική ανεπάρκεια, εμετό, αιμοραγία από τα μάτια την μύτη και τα ούλα και πόνο στο σημείο του δαγκώματος. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι λευκοί άντρες αντιπροσωπέυουν το 1/3 των θυμάτων που έχουν δαγκωθεί από φίδια!

Αρσενικό


Ιστορικά το αρσενικό είναι η καλύτερη επιλογή του δολοφόνου και ήταν πάντα ένας από τους καλύτερους τρόπους που χρησιμοποιούνταν στις αγαπημένες ιστορίες δολοφονίας και μυστηρίου. Στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν διαθέσιμο ως δηλητήριο για να εξολοθρεύουν τα ποντίκια και μπορούσες να το βρεις σε όλα τα φαρμακεία. Όταν χρησιμοποιείται ως δηλητήριο τα συμπτώματα περιλαμβάνουν σοβαρή γαστρική δυσφορία, εμμετό και διάρροια με αίμα!

Στρυχτίνη


Μια από τις πιο δημοφιλείς μορφές δηλητηρίασης κατά την έναρξη του 20ου αιώνα, η στρυχτίνη επιτίθεται στο κεντρικό νευρικό σύστημα και προκαλεί υπερβολικές αντανακλαστικές αντιδράσεις. Με την σωστή δόση το θύμα θα μπορούσε να πεθάνει μέσα σε 10 με 20 λεπτά, υποφέροντας και από επιθανάτια αγωνία. Η στρυχτίνη ήταν το φονικό όπλο στην πρώτη ιστορία μυστηρίου της Agatha Christie «The Mysterious Affair at Styles».

Κυάνιο

Το κυάνιο σκοτώνει με το να εμποδίσει τα ερυθρά αιμοσφαίρια να απορροφήσουν οξυγόνο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια διαδικασία που λέγεται «εσωτερική ασφυξία». Οι κάψουλες κυανίου χρησιμοποιούνταν από τους κατασκόπους του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ως μια εύκολη επιλογή διαφυγής, για να αποφύγουν τα φρικτά βασανιστήρια και την απειλή του θανάτου. Η Lizzie Borden, αν και διάσημη για εγκλήματα με τσεκούρι, είχε ίχνη κυανούχων ενώσεων στην ζαχαριέρα του σπιτιού της, προφανώς κάποιο εφεδρικό σχέδιο σε περίπτωση που αποτύγχανε η μέθοδος με τα 40 χτυπήματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...