English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic

ο

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

ΣΟΚ: Πέθανε Στα 29 Του, Το Μοντέλο Γιάννα Χατζημιχάλη

www.tips-fb.com

Η 29χρονη Γιάννα παιδευόταν εδώ και χρόνια με τον καρκίνο και ελάχιστοι φίλοι της γνώριζαν το Γολγοθά της.
gianna ΣΟΚ: Πέθανε στα 29 του, το μοντέλο Γιάννα Χατζημιχάλη
Το χαμόγελο της μελαχρινής καλλονής που είχε κερδίσει τον τίτλο της αναπληρωματικής Playmate 2005, έσβησε για πάντα σήμερα το πρωί από την επάρατη νόσο, μετά από δυο χρόνια μάχης που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή. Ο θάνατός της ήταν ξαφνικός και βύθισε στο πένθος την οικογένειά της, τα αγαπημένα της πρόσωπα και όλο τον καλλιτεχνικό χώρο που την γνώριζε.
Η άτυχη κοπέλα ξεκίνησε ως μοντέλο από το Ciao ANT1 και όπως είχε αποκαλύψει η ίδια σε συνέντευξή της είχε δουλέψει με την Ρούλα Κορομηλά στον Alpha, στο “10-2” στη ΝΕΤ, στη σειρά “Ελλάς το Μεγαλείο σου”, στην “Νταντά” και στον “Όμορφο κόσμο το πρωί”.
Πέρα από το μόντελινγκ, η μεγάλη της αγάπη ήταν η υποκριτική και το θέατρο. Πέρσι, μάλιστα, έκανε και το όνειρό της πραγματικότητα και κλήθηκε να ενσαρκώσει ένα ξεχωριστό ρόλο στη θεατρική σκηνή. Στην παράσταση “Η φάκα” που είχε προγραμματιστεί να ανέβει στο θέατρο “Αθηνά”, η Γιάννα είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο “Σάρα Τζέσικα”, μέσα από τον οποίo θέλησε να αναδείξει το ταλέντο της.
GIANNAAAAAAA ΣΟΚ: Πέθανε στα 29 του, το μοντέλο Γιάννα Χατζημιχάλη
GIANNAAAA ΣΟΚ: Πέθανε στα 29 του, το μοντέλο Γιάννα Χατζημιχάλη Συγκλονισμένη η οικογένεια της Γιάννας έστειλε στους φίλους της το ακόλουθο μήνυμα:
“Η ΓΙΑΝΝΑ ΜΑΣ ΕΦΥΓΕ! ΘΑ ΤΗΣ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΑΥΡΙΟ Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 14:30, ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ, ΚΑΙ ΣΤΟ Γ’ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΙΣ 15:30.
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑΝΝΑΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ”gianna2 ΣΟΚ: Πέθανε στα 29 του, το μοντέλο Γιάννα Χατζημιχάλη
gianna6 ΣΟΚ: Πέθανε στα 29 του, το μοντέλο Γιάννα Χατζημιχάλη gianna5 ΣΟΚ: Πέθανε στα 29 του, το μοντέλο Γιάννα Χατζημιχάλη

read more "ΣΟΚ: Πέθανε Στα 29 Του, Το Μοντέλο Γιάννα Χατζημιχάλη"

Εφυγε.. ο Δημήτρης Μητροπάνος

www.tips-fb.com




Εφυγε ο Δημήτρης Μητροπάνος - ΤΩΡΑ
Πριν από λίγη ώρα σύμφωνα με πληροφορίες απο συγγενικα του πρόσωπα έφυγε 
απ οτην ζωή ο μεγάλος λαικος τραγουδιστής Δημήτρης Μητροπάνος....
ο θάνατος του οφείλεται σε πνευμονικό οιδήμα.


Γεννήθηκε στην Αγία Mονή, μια συνοικία έξω από τα Τρίκαλα -από την 
οποία καταγόταν η μητέρα του- στις 2 Απριλίου του 1948. Μεγάλωσε 
χωρίς τον πατέρα του, τον οποίο γνώρισε στα 29 του χρόνια. 
Μέχρι τα 16 του νόμιζε πως είχε σκοτωθεί στον ανταρτοπόλεμο, 
όταν ήρθε ένα γράμμα το οποίο έλεγε πως ζει στην Ρουμανία.
Ο πατέρας του καταγόταν από ένα χωριό της Καρδίτσας το Καππά.
Από μικρός δούλευε τα καλοκαίρια για να βοηθήσει τα οικονομικά 
της οικογένειας του. Πρώτα σαν σερβιτόρος στην ταβέρνα του θείου 
του ύστερα στις κορδέλες κοπής ξύλων. Μετά την τρίτη γυμνασίου,
το 1964, κατεβαίνει στην Αθήνα να ζήσει με τον θείο του στην
οδό Aχαρνών. Προτού τελειώσει το γυμνάσιο άρχισε να δουλεύει
σαν τραγουδιστής.




Επαγγελματική σταδιοδρομία
Στην ίδια ηλικία, έπειτα από παρότρυνση του Γρηγόρη Μπιθικώτση,
τον οποίο γνώρισε σε μία συγκέντρωση της εταιρίας του θείου του,
στην οποία τραγούδησε, επισκέφτηκε την Κολούμπια. Εκεί ο Τάκης 
Λαμπρόπουλος του γνώρισε τον Γιώργο Ζαμπέτα, δίπλα οποίο θα δουλέψει 
στα «Ξημερώματα». Τον Ζαμπέτα τον μνημονεύει ως μεγάλο του δάσκαλο 
και δεύτερο πατέρα. Όπως έχει δηλώσει, «ο Ζαμπέτας είναι ο μόνος άνθρωπος
 στο τραγούδι ο οποίος με βοήθησε χωρίς να περιμένει κάτι. Με όλους 
τους υπόλοιπους συνεργάτες μου κάτι πήρα και κάτι έδωσα»[. Το 1966 
ο Μητροπάνος συναντάται για πρώτη φόρα με τον Μίκη Θεοδωράκη και 
ερμηνεύει μέρη από τη «Ρωμιοσύνη» και το «Άξιον Εστί» σε μια σειρά 
συναυλιών στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Το 1967, ο Μητροπάνος ηχογραφεί τον πρώτο του 45άρη δίσκο, με το 
τραγούδι "Θεσσαλονίκη". Είχε προηγηθεί η ηχογράφηση του τραγουδιού 
"Χαμένη Πασχαλιά", το οποίο όμως λογοκρίθηκε από τη Χούντα και δεν 
κυκλοφόρησε ποτέ.






Στην πορεία που χάραξε στο δρόμο του λαϊκού έντεχνου, το 1972 είναι 
ένας σημαντικός σταθμός: ο συνθέτης Δήμος Μούτσης και ο ποιητής-
στιχουργός Μάνος Ελευθερίου κυκλοφορούν τον «Άγιο Φεβρουάριο», 
με ερμηνευτές τον Μητροπάνο και την Πετρή Σαλπέα, σηματοδοτώντας 
ένα σταθμό στην ελληνική μουσική. Τον Ιούλιο του 1999, ο Μητροπάνος 
και ο Μούτσης θα ξαναβρεθούν επί σκηνής στο Ηρώδειο με την Δήμητρα 
Γαλάνη και την σοπράνο Τζούλια Σουγλάκου για δυο μουσικές βραδιές 
στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών. Οι συναυλίες αυτές ηχογραφούνται 
ζωντανά και κυκλοφορούν σε διπλό CD δύο μήνες αργότερα. Ακολουθούν 
«Ο Δρόμος για τα Κύθηρα» του Γιώργου Κατσαρού και «Τα συναξάρια» του 
Γιώργου Χατζηνάσιου, έργα υψηλής ποιότητας αλλά και μεγάλης απήχησης 
στην ελληνική κοινωνία.
Στη μακρόχρονη πορεία του στο ελληνικό τραγούδι, ο Δημήτρης Μητροπάνος 
συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους δημιουργούς του λαϊκού αλλά και του 
έντεχνου τραγουδιού. Γιώργος Ζαμπέτας, Μίκης Θεοδωράκης, Δήμος Μούτσης, 
Απόστολος Καλδάρας, Τάκης Μουσαφίρης ("Εμείς οι δυο" κ.α.), Χρήστος 
Νικολόπουλος ("Πάρε Αποφάσεις" σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου),
Γιάννης Σπανός ("Ο Μητροπάνος τραγουδάει Σπανό") ήταν οι συνθέτες 
με τους οποίους συνδέθηκε επαγγελματικά, χτίζοντας μια καριέρα 
συνυφασμένη με την ελληνική λαϊκή μουσική παράδοση, μέχρι και το 
τέλος της δεκαετίας του '80.






Η συμμετοχή του σε δίσκους των Λάκη Παπαδόπουλου (με το τραγούδι 
"Για να σ' εκδικηθώ") και Νίκου Πορτοκάλογλου ("Κλείνω κι έρχομαι") 
αναδεικνύουν εκείνη την εποχή την ευρεία γκάμα της ερμηνείας του και 
προαναγγέλλουν μια στροφή στον τρόπο ερμηνείας του, που θα οδηγήσει 
σε μια σειρά από δίσκους που άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό την έννοια του 
καλού σύγχρονου λαϊκού τραγουδιού. Οι συνεργασίες με το Μάριο Τόκα και 
το Φίλιππο Γράψα ("Η εθνική μας μοναξιά" και "Παρέα με έναν ήλιο") 
συνδυάζουν τη λαϊκή υφή και συναίσθημα με τη πιο βαθιά έννοια στίχων 
και τη χρησιμοποίηση λέξεων πιο επιτηδευμένων. Παράλληλα, η απήχηση 
των τραγουδιών στην κοινωνία και η εμπορική επιτυχία αναδεικνύουν αυτές 
τις δημιουργίες ως εργαλεία αλλά και συμπτώματα της εξέλιξης της 
ελληνικής κοινωνίας.
Η πολύ σημαντική συνεργασία με τον Θάνο Μικρούτσικο με τον δίσκο 
«Στου Αιώνα την Παράγκα», σε στίχους Άλκη Αλκαίου, Κώστα Λαχά, 
Λίνας Νικολακοπούλου και Γιώργου Κακουλίδη, αποτελεί στροφή του 
ερμηνευτή σε ακόμα πιο "έντεχνες" διαδρομές, διατηρώντας και πάλι 
την ταυτότητα του λαϊκού.
Ο Μητροπάνος συνεχίζει στα ίδια μονοπάτια, με τραγούδια των Μικρούτσικου, 
Κορακάκη, Μουκίδη, Παπαδημητρίου κ.α. στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 
1990 και στις αρχές του 2000. Από τις τελευταίες δουλειές του Θεσσαλού 
αοιδού, ξεχωρίζει το "Πες μου τ' άληθινά σου σε μουσική Στέφανου Κορκολή 
και στίχους Ελεάνας Βραχάλη και Νίκου Μωραΐτη, αλλά και η ζωντανή ηχογράφηση 
"Υπάρχει και το ζεϊμπέκικο", από το πρόγραμμα - ωδή στον εθνικό χορό της 
Ελλάδας μαζί με τους Θέμη Αδαμαντίδη και Δημήτρη Μπάση, καθώς επίσης και 
ο δίσκος "Στη Διαπασών", ο οποίος περιέχει 12 λαϊκά τραγούδια και μια 
μπλουζ μπαλάντα. Από τα τραγούδια του δίσκου ξεχωρίζει το τραγούδι 
"Η εκδρομή" του Γιάννη Μηλιώκα, το οποίο γράφτηκε για την επιστροφή 
του ερμηνευτή στη δισκογραφία μετά από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Η πιο πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του Δημήτρη Μητροπάνου, είναι 
η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας του στο Ηρώδειο (Σεπτέμβριος 2009), 
αποτελούμενη από 2 CD με τον τίτλο "Τα τραγούδια της ζωής μου".
Δισκογραφία 
- 71 δίσκοι 45 στροφών
1970 Λαϊκή παρέλαση
1971 Δημήτρης Μητροπάνος Νο1
1972 Άγιος Φεβρουάριος
1973 Ο δρόμος για τα Κύθηρα
1974 Νεκρικοί Διάλογοι, Κυρά ζωή
1975 Σκόρπια φύλλα, Τσιμεντένια πρόσωπα
1976 Λαϊκά '76
1977 Τα παιδιά της πιάτσας, Ερωτικά λαϊκά
1978 Παράπονο
1979 14 Ζεϊμπέκικα
1980 Πορτραίτο, Λαϊκά του σήμερα
1981 Τα συναξάρια
1982 Τα λαϊκά της νύχτας
1982 Τα 14 χασάπικα
1983 Λαϊκές στιγμές
1984 Τα πικροσάββατα, Τα λαϊκά της νύχτας Νο 2, Όταν μιλούν τα τέλια, 
Ακόμα μια μέρα
1985 Τα νυχτέρια μας, Για τα παιδιά, 15 χρόνια Δημήτρης Μητροπάνος
1986 Τα ζημιάρικα, Αγάπη μου αγέννητη, Τ' ανάρπαχτα
1987 Ένας καινούριος άνθρωπος, 16 από τα ωραιότερα τραγούδια μου, 
Το δικό μας τραγούδι
1988 Καινούρια χρώματα
1989 Μια νύχτα στον παράδεισο, Εμείς οι δυο, 
Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του, 
Πριν τελειώσει η νύχτα
1990 20 μεγάλες επιτυχίες, Εσύ λέγε με έρωτα
1991 Στα ξενυχτάδικα της αγκαλιάς σου, Μια νύχτα στο Λυκαβηττό, 
Πάρε αποφάσεις
1992 Οι μεγάλες επιτυχίες
1993 Ο Μητροπάνος τραγουδάει Σπανό
1994 Η εθνική μας μοναξιά, 24 Ζεϊμπέκικα, Παρέα μ' έναν ήλιο
1995 Τα 45άρια του Δημήτρη Μητροπάνου
1996 30 χρόνια Δ. Μητροπάνος, τα λαϊκά μιας ζωής, ΖΟΟΜ '96, 
16 χασάπικα, Τα ερωτικά, Τα πρώτα μου τραγούδια/1967-1975, 
Στου αιώνα την παράγκα
1997 Ψάξε στ' όνειρό μας
1998 Τα μεγάλα λαϊκά, Του έρωτα & της φυγής
1999 Εντελβάις
2001 Στης ψυχής το παρακάτω
2003 Θα είμαι εδώ
2004 Υπάρχει και το ζεϊμπέκικο
2005 Πες μου τ' αληθινά σου
2007 Για την καρδιά ενός αγγέλου
2008 Στη Διαπασών
2009 Τα τραγούδια της ζωής μου
read more "Εφυγε.. ο Δημήτρης Μητροπάνος"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...