English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic

ο

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ads ads ads

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ξενοδοχεία επωνύμων

www.tips-fb.com


The Big Sleep Hotel - Ιδιοκτήτης: Τζον Μάλκοβιτς - Τοποθεσία: Ίστμπουρν / Κάρντιφ / Σέλτενχαμ, Μεγάλη Βρετανία
Πρόκειται για μια μικρή αλυσίδα οικονομικών ξενοδοχείων με παστέλ μιμιμαλιστική διακόσμηση. Ο Τζον Μάλκοβιτς -ως ένας από τους έξι συνεταίρους- ενεπλάκη με το πρώτο από τα τρία ξενοδοχεία στο Κάρντιφ το 2000, περίπου την ίδια περίοδο που κυκλοφόρησε η ταινία «Being John Malkovich». «Νομίζω ότι οι επενδύσεις είναι πάντα επικίνδυνες» είχε δηλώσει τότε στην εφημερίδα The «Independent». (Εύρος τιμών: από $91 (standard) έως $400 (group) ανά διανυκτέρευση)


The Clarence - Ιδιοκτήτες: Μπόνο και Ντέιβιντ Χόουελ Έβανς (The Edge) - Τοποθεσία: Δουβλίνο, Ιρλανδία
Το boutique hotel που ανήκει στον Μπόνο και τον κιθαρίστα των U2 Ντέιβιντ Χόουελ Έβανς -γνωστό ως The Edge- βρίσκεται στον γραφικό ποταμό Λίφεϊ. Το ξενοδοχείο χτίστηκε το 1853 και διατηρεί πολλά αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά στοιχεία της περιόδου. Το Octagon, το βασικό μπαρ του ξενοδοχείου ήταν αυτό που έπεισε τα δύο μέλη των U2 να αγοράσουν το ξενοδοχείο καθώς ήταν θαμώνες του την δεκαετία του 70 τότε που συγκέντρωνε πλήθος καλλιτεχνών. (Εύρος τιμών το Σαββατοκύριακο: από $247 έως $920 το δίκλινο ανά διανυκτέρευση)


Coppola Resorts - Ιδιοκτήτης: Φράνσις Φορντ Κόπολα - Τοποθεσία: Μπελίζ
Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα αγόρασε το τότε εγκαταλελειμμένο Lodge Blancaneaux στις αρχές του 1980 σε μια επίσκεψη του στο Μπελίζ, όταν είδε ότι είχε μπροστά του μια παραδεισένια ζούγκλα παρόμοια με αυτή της «Apocalypse Now». Σήμερα αποτελεί ένα πολυτελές θέρετρο 20 δωματίων, το οποίο μάλιστα διαθέτει ένα βιολογικό κήπο που παρέχει το 80% της παραγωγής τόσο για το συγκεκριμένο θέρετρο όσο και για το Turtle Inn, μια ακόμη από τις ιδιοκτησίες του σκηνοθέτη. (Εύρος τιμών: από $ 230 έως $ 800 το δίκλινο, ανά διανυκτέρευση)


Costa d'Este Beach Resort - Ιδιοκτήτης: Gloria Estefan - Τοποθεσία: Παραλία Βέρο, Φλόριντα
Πρόκειται για το πολυτελές θέρετρο της τραγουδίστρια και του παραγωγού συζύγου της Εμίλιο Εστεφάν. Αγόρασαν το ξενοδοχείο το 2004, έναντι $12,5 εκατ., όταν έψαχναν ένα εξοχικό κοντά στο Μαϊάμι. Το «The Kitchen Wave and Bar» του ξενοδοχείου εκτός από εντυπωσιακή θέα στον ωκεανό προσφέρει κουβανέζικες σπεσιαλιτέ από το βιβλίο μαγειρικής που έχει συγγράψει το διάσημο ζευγάρι. (Μέση τιμή το Σαββατοκύριακο: $ 249 το δίκλινο, ανά διανυκτέρευση)


Gaia Retreat/Spa - Ιδιοκτήτης: Ολίβια Νιούτον Τζον - Τοποθεσία: Μπρούκλετ, Αυστραλία
Όταν η γνωστή ηθοποιός-τραγουδίστρια επισκέφθηκε την περιοχή με το φίλο της και είδαν το υπό κατάρρευση τότε θέρετρο ονειρεύτηκαν ότι το αγόρασαν. Και το όνειρό τους έγινε πραγματικότητα.  Έτσι σήμερα αποτελεί ένα κομψό οικολογικό καταφύγιο και κέντρο σπα με 20 δωμάτια και μια κουζίνα με βιολογικά προϊόντα από τον κήπο. (Τιμή για 2 διανυκτερεύσεις (all-inclusive): $1575)


Kate's Lazy Meadow - Ιδιοκτήτης: Κέιτ Πίρσον - Τοποθεσία: Μάουντ Τρέμπερ, Νέα Υόρκη
Μετά από περιοδείες χρόνων με το συγκρότημα B-52 η Κέιτ Πίρσον γνωρίζει καλά από μοτέλ και ξενοδοχεία. Όταν είδε για πρώτη φορά το παλιό «Catskills motel» που αργότερα έγινε «Lazy Meadow» είχε την έμπνευση να το μετατρέψει σε ένα ρετρό ξενοδοχείο με ζωηρά χρώματα και vintage έπιπλα, για εκείνους που λατρεύουν τις διακοπές στο βουνό. (Εύρος τιμών το Σαββατοκύριακο: από $200 έως $550 ανά διανυκτέρευση)


Marley Resort and Spa - Ιδιοκτήτης: Η οικογένεια του Μπομπ Μάρλεϊ - Τοποθεσία: Παραλία Κέιμπλ, Νασάου Μπαχάμες
Το σπίτι διακοπών του θρύλου της ρέγκε όπου πέρναγε τις διακοπές του για 16 χρόνια αποτελεί πλέον ένα μικρό θέρετρο με 16 δωμάτια και σουίτες, το εστιατόρια «Simmer Down Gourmet Caribbean Restaurant» και το μπαρ «Stir it Up». Την μετατροπή του σπιτιού σε ξενοδοχείο με έντονα τα στοιχεία του Feng Shui έχει επιμεληθεί η σύζυγος του Μπομπ Μάρλεϊ, Ρίτα. (Εύρος τιμών το Σαββατοκύριακο: από $ 295 έως $ 865 ανά διανυκτέρευση)



Mission Ranch Hotel - Ιδιοκτήτης: Κλιντ Ίστγουντ - Τοποθεσία: Καρμελ, Καλιφόρνια
Όταν η συγκεκριμένη φάρμα 160 στρεμμάτων απειλήθηκε από εταιρείες ανέγερσης πολυκατοικιών ο Κλιντ Ίστγουντ –που γεννήθηκε στην εν λόγω περιοχή- ανέλαβε να τη σώσει και γιατί όχι να αφήσει κάποια πρόβατα να τριγυρίζουν. Αναπαλαιώνοντας τα κτήρια του 1800 που διέθετε το ράντσο και προσθέτοντας κάποια καινούρια ο ηθοποιός και σκηνοθέτης δημιούργησε ένα συγκρότημα 31 δωματίων συνολικά με υδρομασάζ, βεράντες, τζάκια και όλες τις ανέσεις. (Εύρος τιμών: από $ 155 έως $ 310 ανά διανυκτέρευση)  


Sundance Resort - Ιδιοκτήτης: Ρόμπερτ Ρέντφορντ - Τοποθεσία: Σαντανς, Γιούτα
Όλα ξεκίνησαν με μια ιδέα και $500, όταν το 1969 ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ αγόρασε το μικρό και απλό resort «Timphaven» σε χιονοδρομικό κέντρο. Με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον ο γνωστός ηθοποιός δημιούργησε μια μονάδα με ξύλινα σπιτάκια τεσσάρων υπνοδωματίων που εναρμονίζονται απόλυτα με τη φύση.  (Εύρος τιμών το Σαββατοκύριακο: από $ 235 έως $ 680 ανά διανυκτέρευση)


The Greenwich Hotel - Ιδιοκτήτης: Ρόμπερτ Ντε Νίρο - Τοποθεσία: Νέα Υόρκη
Το κτίριο που αποτελεί σήμερα μία από τις πολλές επιχειρηματικές δραστηριότητες του ηθοποιού ήταν ένα παλιό κτίσμα του 1800 και η διατήρηση της ιστορίας του ήταν κάτι στο οποίο δόθηκε μεγάλη έμφαση. Οι ψηλοτάβανες σάλες και στα 88 δωμάτια του ξενοδοχείου, οι μεγάλες βιβλιοθήκες, τα μεταξωτά χαλιά και οι χειροποίητες λεπτομέρειες είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά. σε ένα κοσμοπολίτικο σκηνικό που εκπέμπει σπιτική άνεση και ζεστασιά. (Εύρος τιμών: από $ 475 έως $ 4.500 ανά διανυκτέρευση)


2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...