English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic

ο

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ads ads ads

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Οταν το όνομα δεν αρκεί..

www.tips-fb.com
Ο Ντον Σουέιζι (αριστερά) δεν στάθηκε ποτέ στο ύψος του αδελφού του Πάτρικ



 Δεν υπάρχει ειδησεογραφικό πρακτορείο, εφημερίδα, ή κανάλι της τηλεόρασης που να μην χρησιμοποίησε το όνομα του Αντονι Κουίν στην ανακοίνωση του θανάτου του επίσης ηθοποιού, γιού του, Φραντσέσκο Κουίν, ο οποίος πέθανε από ανακοπή καρδιάς την περασμένη Κυριακή 7 Αυγούστου σε ηλικία μόλις 48 ετών. Σε αντίθεση με τον πατέρα του, ο Φραντσέσκο Κουίν δεν έγινε ποτέ μεγάλο όνομα και αν δεν ήταν κάποιες σειρές της τηλεόρασης που γνώρισαν επιτυχία («24», «Ατίθασα Νιάτα», «NCIS» και «The Shield») το συνοδευτικό κείμενο για τον θάνατό του θα ήταν εξαιρετικά περιορισμένο.
Η Τίσα Φάροου, αδελφή της Μία εγκατέλειψε την καριέρα στην υποκριτική για να γίνει νοσοκόμα...


Κακά τα ψέματα. Ο Φραντσέσκο Κουίν υπήρξε θύμα ενός πασίγνωστου κανόνα στο Χόλιγουντ. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι ελάχιστοι από τους συγγενείς γνωστών καλλιτεχνών που σκέφτηκαν ότι το επώνυμό τους ήταν αρκετό για να τους ανοίξει τα φτερά στα σύννεφα της δημοσιότητας, κατάφεραν όντως να το πετύχουν. Περιπτώσεις πραγματικά μεγάλης επιτυχίας όπως του Μάικλ Ντάγκλας, γιού του Κερκ και της Τζέιν Φόντα κόρης του Χένρι, είναι ελάχιστες. Ακόμα και ο αδελφός της Φόντα, ο Πίτερ Φόντα ποτέ δεν τα κατάφερε πλήρως. Για να μην πω ότι συνήθως συμβαίνει το αντίθετο. Οταν οι επίδοξοι ηθοποιοί αποφασίζουν να αλλάξουν το επώνυμό τους, τότε πετυχαίνουν. Παράδειγμα ο Νίκολας Κέιτζ (πρώην Νικολας Κόπολα) ανιψιός του Φράνσις Κόπολα. Καμιά φορά βέβαια η αλλαγή του ονόματος δεν είναι τόσο σημαντική όσο του επαγγέλματος. Η Σοφία Κόπολα π.χ. παρότι διατήρησε το επώνυμό της, έγινε όνομα όταν είπε αντίο στην υποκριτική (μετά τον «Νονό 3») και στράφηκε στην σκηνοθεσία που προφανώς της ταίριαζε περισσότερο.

Ο Τζέισον Κόνερι, γιός του Σον, δεν μπόρεσε να ακολουθήσει καριέρα ηθοποιού στον κινηματογράφο



Αμφιβάλλεις λόγου χάρη, για το αν στη μνήμη πολλών θεατών του κινηματογράφου υπάρχει χώρος για το όνομα του Ντον Σουέιζι, αδελφού του Πάτρικ Σουέιζι και επίσης ηθοποιού (είχε παίξει στον «Βάλτο» του Αντρέι Κοντσαλόφσκι). Την στιγμή μάλιστα που ο ίδιος ο Πάτρικ κόντεψε να ξεχαστεί, τι να πει κανείς για τον αδελφό του, ο οποίος προσπάθησε να αδράξει την ευκαιρία την εποχή που το όνομα του Πάτρικ βρισκόταν στο πικ της δημοσιότητας. Πόσοι θυμούνται ότι η Μια Φάροου έχει μια αδελφή, την Τίσα Φάροου, που στα χρόνια του '70 αποπειράθηκε να ακολουθήσει τα ίχνη της; Εγκατάλειψε την προσπάθεια το 1980 μετά το «Ανθρωποφάγο» (που ακολούθησε το «Ζόμπι 2») και έγινε νοσοκόμα.
O Φρανκ Σταλόνε μοιάζει μεν με τον αδελφό του Σιλβέστερ, αλλά ως εκεί


Ανάλογη πορεία ίσως να μην είχε ο ο Φρανκ Σταλόνε, αδελφός του Σιλβέστερ, ο οποίος εξακολουθεί να παίζει σε ταινίες ,όμως αν δεν ήταν εκείνος ο μπάρμαν που έσπασε στο ξύλο τον Μίκι Ρουρκ στο «Μπάρφλαϊ», τι θα θυμόμασταν από αυτόν; Ο Φρανκ πάντως τα πηγαίνει πολύ καλύτερα ως μουσικός.

Ο Τζέισον Γκουλντ έπαιξε στην ταινία της μαμάς του Μπάρμπρα ,«Ο πρίγκηπας της παλίροιας» αλλά αυτό έγινε το 1991. Από τότε;

Είναι γνωστό πως το όνομα του Σον Κόνερι, θα μείνει για πάντα συνδεδεμένο με τον πλέιμποϊ πράκτορα Τζέιμς Μποντ, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως ο γοητευτικός σκώτος δεν κατάφερε, έστω και καθυστερημένα, να ξεφύγει από τη σκια ενός ήρωα στον οποίο οφείλει πολλά. Αν όμως μας ρωτούσατε για τον γιο που απέκτησε με την Νταϊάν Τσιλέντο, τον Τζέισον Κόνερι, πολύ λυπόμαστε αλλά η πιθανότητα να ξεφύγει από τη σκια του μπαμπά και να κατακτήσει κάποτε τον κόσμο του θεάματος μοιάζει με ανέκδοτο. Συν τοις άλλοις, ο Τζέισον Κόνερι έκανε και εντελώς βλακώδεις επιλογές, παίζοντας σε …περιπέτειες κατασκοπίας. Στην ίδια μοίρα θα βρούμε αρκετούς πεμπτοκλασάτους πια ηθοποιούς, από τον αδελφό του Τζον Τραβόλτα, Τζόι Τραβόλτα, (ο οποίος σταμάτησε να παίζει το 2004) και αργότερα σταρ παιδικών περιπετειών Νίντζα, μέχρι τη Ντί Ντι Φάιφερ, μικρότερη αδελφή της Μισέλ και ηθοποιό πλέον της «σειράς», ή καλύτερα τηλεοπτικών σειρών.

Η' τον Τσαντ Μακ Κούίν, γιο του Στιβ και παρασάγκας μακριά από τον cool στιλάκι του πατέρα του. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Τσαντ τα έφτιαξε ένα φεγγάρι με την Αλισον Ιστγουντ, κόρη του Κλιντ, ο οποίος της είχε δώσει μια δυο ευκαιρίες μέχρι που και οι δυο κατάλαβαν πως το κορίτσι δεν προχωρά.
Στην ίδια μοίρα και ο Τζέισον Γκουλντ, τέκνο της Μπάρμπρα Στράιζαντ και του παρηκμασμένου πλέον Ελιοτ Γκουλντ που το 2000 είπε αντίο στο σινεμά μια για πάντα.
Ακόμα και ο Τζιμ Μπελούσι, που για ένα φεγγάρι, πολλά χρόνια πριν, έδειξε ότι μπορούσε να ξεφύγει από την σκιά του ευφυούς, πρόωρα χαμένου κωμικού αδελφού του, του Τζον Μπελούσι, εν τη πορεία κατάλαβε πως… δεν μπορούσε. Βρίσκεται περιορισμένος πια στα σκονισμένα ράφια των βιντεοκλάμπ που φιλοξενούν περιπέτειες β' διαλογής. ΗΙζαμπέλα Ροσελίνι επίσης. Με ένα πρόσωπο φτυστό της μητέρας της, Ινγκριντ Μπέργκμαν και με το επώνυμο του πατέρα της, σκηνοθέτη Ρομπέρτο Ροσελίνι, τι άλλο χρειαζόταν. Η πορεία της απέδειξε πως χρειαζόταν πολλά ακόμα… (πόσο μάλλον από τη στιγμή που χώρισε από τον Ντέιβιντ Λιντς).

Υπάρχει βέβαια και το αντίθετο: όταν ο/η συγγενής που χαίρει βοήθειας από την διασημότητα με το επώνυμο- εγγύηση καταφέρνει να τον/την …ξεπεράσει σε φήμη και δημοτικότητα. Νομίζετε πως δεν έχει γίνει και αυτό; Η Τζούλια Ρόμπερτς έπαιξε ρόλο κομπάρσας στην πρώτη ταινία της «Blood red», όπου πρωταγωνιστούσε ο ήδη υποψήφιος για Οσκαρ Ερικ Ρόμπερτς. Που είναι σήμερα ο ένας και που η άλλη; Η Μεγκ Τίλιξεκίνησε δυναμικά με την «Μεγάλη ανατριχίλα» και την «Αγνή του Θεού», όμως στην συνέχεια, η μικρότερη αδελφή της, Τζένιφερ Τίλι, την ξεπέρασε. Ο Τζεφ Μπρίτζεςκατετρόπωσε σε επίπεδα σταρ τον μεγαλύτερο αδελφό του Μπο. Και η Μέλανι Γκρίφιθ, παρότι μέτρια ηθοποιός, υπήρξε πρώτον παραγωγικότερη και δεύτερον, αναλογικά πιο διάσημη από τη μαμά της Τίπι Χέντρεν, η οποία χάθηκε μετά την σύντομη καριέρα της ως μια από τις «ξανθιές» του Χίτσκοκ («Μάρνι», «Τα πουλιά»).

Σε αυτήν την υποκατηγορία ανήκει ασφαλώς και η Γκουίνεθ Πάλτροου, που πριν από μερικά χρόνια έφτασε στο σημείο να θεωρείται μια από τις ελπιδοφόρες νέες γυναικείες μορφές του Χόλιγουντ τιμημένη και με το Οσκαρ ά γυναικείας ερμηνείας για τον «Ερωτευμένο Σαίξπηρ». Λέτε η μαμά της, επίσης ηθοποιός, Μπλάιθ Ντάνερ να μην ζηλεύει λιγάκι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...