English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic

ο

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ads ads ads

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

10 ομορφα συντριβάνια που θα συναντήσουμε στα ταξίδια μας!

www.tips-fb.com
1. Trevi Fountain

Η φοντάνα ντι τρέβι (Fontana di Trevi) βρίσκεται στη Ρώμη. Πρόκειται για το πιο διάσημο συντριβάνι στο κόσμο. Έχει ύψος 25.9 μέτρα και πλάτος 19.8 και το στυλ του είναι Μπαρόκ.Στη μέση βρίσκεται ο Ποσειδώνας και δύο Τρίτωνες (γιοι του Ποσειδώνα), ο ένας προσπαθεί να εξημερώσει ένα αλαφιασμένο άλογο που συμβολίζει την τραχιά θάλασσα, και ο άλλος που φυσάει ένα κοχύλι-κέρατο που συμβολίζει την ήρεμη θάλασσα.
Το συγκεκριμένο συντριβάνι έγινε ευρέως γνωστό και διάσημο από μια σκηνή της ταινίας “Dolce Vita” (=Γλυκιά Ζωή) του Fellini.Επίσης, υπάρχει ένας μύθος που λέει ότι εάν ρίξεις ένα νόμισμα στο συντριβάνι θα ξαναγυρίσεις στη Ρώμη, γι’ αυτό το λόγο το συντριβάνι γεμίζει κέρματα ενώ πολλοί είναι οι τουρίστες που κάνουν την δική τους ευχή.





2. The Magic Fountain of Montjuic

To μαγικό συντριβάνι Montjuic είναι μια έμπνευση του μηχανικού Carles Bugas, το οποίο κατασκευάστηκε για τη παγκόσμια έκθεση του 1929 (19 Μαΐου) στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Εργάστηκαν περίπου 3000 άτομα με χρόνο παράδοσης του έργου λιγότερο από ένα έτος. Παρόλο που πέρασαν τόσα πολλά χρόνια από την δημιουργία του, το συντριβάνι δεν έχει χάσει την έγλη του ακόμα και σήμερα. Συνδυάζει κίνηση και ένα πλήθος χρωμάτων από το φωτισμό που έχει, γι’ αυτό το λόγο είναι στη λίστα μας με τα καλύτερα συντριβάνια στο κόσμο.



3. Tivoli Fountain

Το ωοειδές συντριβάνι (Αγγλικά: Ovetta or Oval fountain, Ιταλικά: Fontana dell'Ovato, Fontana di Tivoli) βρίσκεται στη Villa d’este στο Τίβολι της Ιταλίας. Από το 2001, ολόκληρη η βίλα αποτελεί μέρος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς σύμφωνα με την Ουνέσκο.



4. Bellagio Fountains

Τα Μπελάτζιο συντριβάνια βρίσκονται στο Λας Βέγκας των Ηνωμένων Πολιτειών μπροστά από το πετνάστερο ξενοδοχείο Bellagio και είναι ένα από τα καλύτερα συντριβάνια που υπάρχουν στο κόσμο. Καταλαμβάνουν μια έκταση 8 στρεμμάτων και εκτιμάται ότι κόστισαν $ 50 εκ για να κατασκευαστούν.Η ιδέα για την δημιουργία του ανήκει στον Steve Wynn ο οποίος μαζί με τους Mark Fuller και Claire Kahn, το οποίο πήρε την τελική μορφή του το καλοκαίρι του 1995. Το φιλόδοξο αυτό έργο συνδυάζει την χορογραφική πολυπλοκότητα και τη τεράστια κλίμακα. Παράλληλα, υπάρχει ειδικός προγραμματισμός ο οποίος καθορίζει τη λειτουργία των πιδάκων νερού και των φώτων ο οποίος ταιριάζει τις κινήσεις ανάλογα με το τραγούδι που παίζει εκείνη τη στιγμή.



5. Fountain of Wealth

Το συντριβάνι του πλούτου είναι το μεγαλύτερο συντριβάνι του κόσμου και γι’ αυτό το 1998 μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness. Βρίσκεται στη πόλη της Σιγκαπούρης, σε ένα από τα μεγαλύτερα της εμπορικά κέντρα, το Syntec City.Κατασκευάστηκε το 1995 μαζί με το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο και καταλαμβάνει μια περιοχή 1683 τετραγωνικών μέτρων, με ύψος 13.8 μέτρα και το δαχτυλίδι μια περιφέρεια 66 μέτρων το οποίο στηρίζεται σε τέσσερις μεγάλες κολώνες. Το σχέδιο αυτής της χάλκινης κατασκευής βασίστηκε στον Iνδό Mandala και συμβολίζει το πλούτο και τη ζωή. Το νερό πέφτει από το ύψος των 30 μέτρων(!).



6. Archibald Fountain 

Βρίσκεται στο Σίδνευ και πήρε την ονομασία του απο τον JF Archibald.Ημερομηνία δημιουργία του το 1932



7. Jet d’Eau Fountain

Βρίσκεται στην Γενέυη



8. People Friendship Fountain

Το συντριβάνι της φιλίας των ανθρώπων, γνωστό και ως συντριβάνι της φιλίας των λαών βρίσκεται στη Ρωσία και είναι το κύριο συντριβάνι της του Ρώσικου εκθεσιακού κέντρου.Τα 16 επιχρυσωμένα αγάλματα συμβολίζουν όλες τις δημοκρατίες της ΕΣΣΔ. Το 16ο άγαλμα αναπαριστά τη Καρελο-φιλανδική δημοκρατία η οποία διαιρέθηκε σε αυτόνομη δημοκρατία του Καρελιανού και τη περιοχή του Λένινγκραντ (1944-1956).




9. Big Wild Goose Pagoda

Θα το συναντησουμε στην Κίνα




10. King Fahd’s Fountain

Βρίσκεται στην Σαουδική Αραβία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...