English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic

ο

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ads ads ads

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΟΙ ΓΑΜΟΙ

www.tips-fb.com


Μέριλ Στριπ και Ντον Γκάμερ, 32 χρόνια γάμου
Μπορεί οι 16 υποψηφιότητές της για Όσκαρ να την καθιστούν αναμφισβήτητα ως μια από τις πιο αξιόλογες ηθοποιούς του Χόλιγουντ, αλλά η Μέριλ Στριπ είναι ταυτόχρονα και μια σπουδαία σύζυγος και μητέρα. Ο πολυετής γάμος της με τον διάσημο γλύπτη Don Gummer –έργα του οποίου κοσμούν πολλά Μουσεία ανά τον κόσμο- αποδεικνύει ότι οικογένεια και καριέρα μπορούν να συνδυαστούν. Το ζευγάρι που παντρεύτηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1978 έχει αποκτήσει τρία παιδιά. Η 62χρονη ηθοποιός αποδίδει τον μακροχρόνιο γάμο της στην βαθιά κατανόηση που έχουν ο ένας για τον άλλον. «Ο σύζυγός μου αντιλαμβάνεται την ανάγκη της δημιουργίας, αλλά και την πίεση που πολλές φορές προκαλεί. Με κάποιον που θα είχε μια κανονική δουλειά τα πράγματα θα ήταν πιο δύσκολα. Θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε συνοδοιπόρους στη ζωή ανθρώπους που μπορούν να μοιραστούν τις αξίες και τα θέλω μας».


Τζεφ Μπρίτζες και Σούζαν Γκέστον, 33 χρόνια γάμου
Όταν ο Τζεφ Μπρίτζες παραλάμβανε πέρυσι το Όσκαρ Α΄ρόλου και απευθύνθηκε στη γυναίκα του στην ελάχιστοι από το κοινό αναγνώρισαν το πρόσωπο ή το όνομά της, καθώς είναι μια από τις πιο χαμηλών τόνων παρουσίες στο Χόλιγουντ. Η Σούζαν Γκέστον, εργαζόταν ως σερβιτόρα σε ένα ράντσο όταν γνώρισε τον ηθοποιό, στην διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Rancho Deluxe». Παντρεύτηκαν το 1977 και έχουν αποκτήσει τρεις κόρες. Σε μια από τις πολύ λίγες φορές που ο 62χρονος σταρ μίλησε για την σύζυγό του, είπε: «Μου πήρε μόνο μία βδομάδα για να την ερωτευτώ. Μαζί της είχα αυτό το αίσθημα ότι είμαι σπίτι, την γαλήνια αίσθηση ότι βρήκα που ανήκω. Στον γάμο, δεν μπορείς να ζητήσεις κάτι περισσότερο από αυτό».  


Ντάστιν Χόφμαν και Λίζα Γκότσεγκεν, 31 χρόνια γάμου
Ο 73χρονος ηθοποιός έχει δηλώσει ότι ο γάμος είναι για τον ίδιο ένας «περίεργος» θεσμός, ωστόσο τα έχει καταφέρει θαυμάσια. «Υπάρχει κάτι αφύσικο στον γάμο. Αυτοί οι δύο άνθρωποι που παντρεύονται δεν είναι ποτέ οι ίδιοι λίγα χρόνια αργότερα». Ευτυχώς όμως για τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό και τη δεύτερη σύζυγό του δικηγόρο Λίζα Γκότσεγκεν, οι αλλαγές αυτές δεν επηρέασαν την σχέση τους. Από τις 12 Οκτωβρίου του 1980 που παντρεύτηκαν, έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά: τον Τζέικομπ, την Ρεμπέκα, τον Μάξουελ και την Λυδία, ενώ ο Ντάστιν Χόφμαν έχει και δύο εγγόνια. «Το κόλπο είναι να ζεις την ζωή σου, αλλά να μπορείς να μοιράζεσαι τον χώρο σου» έχει πει σε συνέντευξή του.


Ρον Χάουαρντ και Σέριλ Άλεϊ, 36 χρόνια γάμου
Ο σκηνοθέτης των μεγάλων επιτυχιών «Cocoon», «Apollo 13», «The Da Vinci Code» κ.α, παντρεύτηκε την αγαπημένη του από το γυμνάσιο Σέριλ, στις 7 Ιουνίου του 1975 και από τότε είναι αχώριστοι. Ερωτηθείς το 2006 για το τι θεωρεί ως το μεγαλύτερο επίτευγμά του απάντησε : «Τα 48 χρόνια συνεχούς απασχόλησης στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, διατηρώντας παράλληλα μια πλούσια και ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή. Στα 58 τους χρόνια και οι δύο σήμερα έχουν τέσσερα παιδιά.


Κερκ Ντάγκλας και Άν Μπάιντενς, 57 χρόνια γάμου
Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή του Κέρκ Ντάγκλας έτσι και ο γάμος του είναι μακράς διάρκειας. Ο 93χρονος ηθοποιός έχει ήδη κλείσει 56 χρόνια γάμου με την δεύτερη σύζυγό του Αν Μπάιντενς. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1953 και παρ’ όλο που ο Κερκ ήταν τότε αρραβωνιασμένος με την ηθοποιό Πιέρ Ανγκέλι κλέφτηκαν και παντρεύτηκαν στις 29 Μαϊου του 1954 στο Λας Βέγκας. Το 2004 ανανέωσαν τους γαμήλιους όρκους τους μπροστά σε 300 φίλους μεταξύ των οποίων και η Νάνσι Ρίγκαν. Να σημειώσουμε ότι ο γιος του Μάικλ είναι από τον πρώτο του γάμο.


Κρίστοφερ Πλάμερ και Ελέιν Τέιλορ, 41 χρόνια γάμου
Αν και είναι περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του Captain Georg von Trapp στο «The Sound of Music», ο 81χρονος ηθοποιός έχει μια μεγάλη καριέρα στο θέατρο, στον κινηματογράφο αλλά και στην τηλεόραση. Γνώρισε την βρετανίδα χορεύτρια και ηθοποιό Ελέιν Τέιλορ στα γυρίσματα της κινηματογραφικής μεταφοράς του μιούζικαλ «Lock Up Your Daughters» το 1969. Παντρεύτηκαν ένα χρόνο αργότερα στις 2 Οκτωβρίου του 1970. Στην αυτοβιογραφία του «In Spite of Myself», ο Πλάμερ έγραψε ότι «νιώθω ένα μεγάλο κενό όταν είμαι μακριά της».


Μάρτιν Σιν και Τζάνετ Τέμπλετον, 50 χρόνια γάμου
Ο 70χρονος ηθοποιός γνωστός για τους ρόλους του στις ταινίες «Badlands», «Apocalypse Now», αλλά και ως Πρόεδρος Τζόσια Μπάρτλετ στη δραματική σειρά «The West Wing», προέρχεται από μια οικογένεια που ταξίδευε συνεχώς. Ήταν ένα από τα δέκα της παιδιά και το πρώτο που γεννήθηκε στην Αμερική, γι’ αυτό και επέλεξε να παντρευτεί μια κοπέλα από την γενέτειρά του –Ντέιτον, στο Οχάιο- την 64χρονη σήμερα Τζάνετ Τέμπλετον. Οι δύο τους ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στις 23 Δεκεμβρίου 1961, απέκτησαν τέσσερα παιδιά -τον Τσάρλι Σιν, τον Εμίλιο Εστεβέζ, τον Κάρλος και τη Ρενέ- που είναι όλα ηθοποιοί και έχουν επτά εγγόνια. 



Τζούλι Άντριους και Μπλέικ Έντουαρντς, 41 χρόνια γάμου
Η 75χρονη ηθοποιός και ο γνωστός σκηνοθέτης –που πέθανε σε ηλικία 88 ετών τον Δεκέμβριο του 2010- γνωρίστηκαν το 1960 κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Darling Lili» στην οποία η Άντριους υποδυόταν μια γερμανίδα κατάσκοπο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Από τότε ξεκίνησε μια μεγάλη επαγγελματική και κυρίως ερωτική σχέση η οποία κατέληξε σε γάμο το 1969. Η ηθοποιός που έγινε ευρέως γνωστή από τον ρόλο της Μαρία στο «The Sound of Music» (1965) του Ρόμπερτ Γουάις πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες του συζύγου της - «Victor Victoria» (1982)  και S.O.B. (1981). Οι δύο τους έχουν αποκτήσει τρεις κόρες και ένα γιο. Όσο για το μυστικό του επιτυχημένου γάμου τους ήταν μάλλον η ευελιξία: «Η αγάπη «μετατοπίζεται» και αλλάζει. Δεν ξέρω αν κάποιος μπορεί να είναι απόλυτα ερωτευμένος για πάντα» έχει δηλώσει η Τζούλι Άντριους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...