English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic

ο

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ads ads ads

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Η σύγχρονη Κιβωτός του Νώε

www.tips-fb.com

Θα έλεγε κανείς, πως μοιάζει με την Κιβωτό του Νώε ή με κάποιο τεχνολογικό δημιούργημα που βγήκε από ταινία επιστημονικής φαντασίας...

Κι όμως, αυτό το φουτουριστικό ξενοδοχείο, σχεδιάστηκε με σκοπό να αντέχει σε πλημμύρες που μπορεί να προκληθούν από την αύξηση της στάθμης της θάλασσας.


Είναι ένα ασφαλές, αυτοτελές καταφύγιο σε περίπτωση ενδεχόμενης καταστροφής. Περιλαμβάνει πράσινο, αυτοτροφοδοτούμενο περιβάλλον για τους ενοίκους, ενώ είναι σχεδιασμένο να αντέχει σε παλιρροιακά κύματα και οποιαδήποτε άλλη πιθανή φυσική καταστροφή.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές του εν λόγο κατασκευάσματος, η «Κιβωτός» σε μορφή κελύφους, είναι έτσι σχεδιασμένη, ώστε το βάρος να είναι ισάξια κατανεμημένο σε όλο το μήκος του και να το κάνει αλώβητο ακόμα και σε σεισμούς.

Βασικό στοιχείο λειτουργίας, είναι οι ηλιακοί συλλέκτες και ένα σύστημα που συλλέγει το βρόχινο νερό. Ακόμα, το περιβάλλον μέσα στο κτίσμα, είναι παραπλήσιο ενός θερμοκηπίου, πράγμα που βοηθάει στην καλύτερη ποιότητα του αέρα και στην ανάπτυξη καλλιεργειών.

Η «Κιβωτός» έχει σχεδιαστεί από τη ρωσική εταιρεία Remistudio, με τη στήριξη του προγράμματος περί φυσικών καταστροφών, από την Παγκόσμια Ένωση Αρχιτεκτόνων. Σύμφωνα με τον Alexander Remizov από την Remistudio, τα δύο βασικότερα θέματα που τους προβληματίζουν αυτή τη στιγμή, είναι η διατήρηση της ασφάλειας απέναντι στις ακραίες καιρικές συνθήκες, καθώς και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος από ανθρώπινους παράγοντες.




Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...