English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic

ο

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ads ads ads

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Οταν οι γάμοι γίνονται χόμπι

www.tips-fb.com


Μάρτιν Σκορτσέζε, Διαζύγια: 4
Ο διάσημος βραβευμένος με όσκαρ σκηνοθέτης παντρεύτηκε για πρώτη φορά στα 22 του χρόνια με την συμφιτήτριά του Λαρέιν Μαρί Μπρίναν το 1965. Το ζευγάρι χώρι-σε το 1971 και ο σκηνοθέτης αντάλλαξε όρκους αιώνιας πίστης με την συγγραφέα Τζούλια Κάμερον, οι οποίοι όμως κράτησαν μόλις ένα χρόνο. Από τους πιο γνωστούς του γάμους είναι αυτός με την Ιζαμπέλα Ροσελίνι (1979-1983). Στη συνέχεια πα-ντρεύτηκε την παραγωγό Μπάρμπαρα Ντε Φίνα, ενώ ο τελευταίος του γάμος με την εκδότρια βιβλίων Έλεν Μόρις το 1999 διαρκεί μέχρι σήμερα. (Ο Σκορτσέζε με την τελευταία  του σύζυγο Έλεν Μόρις το 2002)


Τζοάν Κόλινς, Διαζύγια: 4
Η βρετανίδα ηθοποιός της οποία η καριέρα απογειώθηκε με τον ρόλο της Αλέξις στην τηλεοπτική σειρά «Δυναστεία» (1981) παντρεύτηκε το 1952 και σε ηλικία 19 ετών τον ιρλανδό ηθοποιό Μάξουελ Ριντ από τον οποίο πήρε διαζύγιο τους το 1956. Το 1963 ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τον τραγουδιστή και ηθοποιό Άντονι Νιούλεϊ, αλλά χώρισαν το 1970.Δύο χρόνια αργότερα παντρεύτηκε τον πρόεδρο της «Apple Records» Ρον Κας και έζησαν μαζί μέχρι το 1983. Στο απόγειο της καριέρας της, το 1985 παντρεύτηκε τον σουηδό τραγουδιστή Πίτερ Χολμ, αλλά και αυτός ο γάμος έλαβε τέλος δύο χρόνια μετά. Έμεινε ελεύθερη μέχρι το 2002, όποτε και πα-ντρεύτηκε με τον Πέρσι Γκίμπσον -32 χρόνια μικρότερό της. Διαψεύδοντας όλους εκείνους που θεωρούσαν ότι η σχέση αυτή δεν θα μακροημερεύσει, οι δύο τους πα-ραμένουν μέχρι σήμερα ερωτευμένοι και το 2009 ανανέωσαν τους όρκους τους. (φωτο.: Η Τζοάν Κόλινς με τον νυν σύζυγό της Πέρσι Γκίμπσον το 2003) 


Κρίστι Μπρίνκλεϊ, Διαζύγια: 4
Είναι το μοντέλο που κατέχει μέχρι σήμερα το ρεκόρ των τριών συνεχόμενων εξώφυλλων στο περιοδικό «Sports Illustrated» –σε τεύχη με μαγιό-, ενώ σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της το συμβόλαιό της με την εταιρία καλλυντικών «CoverGirl» παραμένει το μεγαλύτερο στην ιστορία. Μετά το μόντελινγκ η Μπρίνκλεϊ ασχοληθηκε με τις επενδύσεις σε ακίνητα, η αξία των οποίων εκτιμάται σήμερα στα $80 εκατομμύρια. Ο πρώτος της σύζυγος ήταν ο γάλλος ζωγράφος Ζαν Φρανσουά Αλό –χώρισαν μετά από οκτώ χρόνια-, ο δεύτερος και πιο διάσημος ήταν ο μουσικός Μπίλι Ζόελ, τον οποίο παντρεύτηκε το 1985, αλλά χώρισαν το 1994, ενώ την ίδια χρονιά παντρεύτηκε τον Ρίτσαρντ Τόμπμαν (επενδυτή ακινήτων). Το ζευγάρι απέκτησε ένα παιδί αλλά το 1995 χώρισε, και το 1996 η Μπρίνκλεϊ προχώρησε στον τέταρτο γάμο της με τον αρχιτέκτονα Πίτερ Κουκ που κράτησε μόνο δύο χρόνια. Από τότε δεν έχει ξαναπαντρευτεί. (φωτο.: Η Κρίστι Μπρίνκλεϊ στην 65η απονομή Tony Awards το 2011)



Λάιζα Μινέλι, Διαζύγια: 4
Ο πρώτος σύζυγος της βραβευμένης με όσκαρ τραγουδίστριας και ηθοποιού –κόρη της θρυλικής Τζούντι Γκάρλαντ- ήταν ο Πίτερ Άλαν με τον οποίο έμεινε μαζί επτά χρόνια. Το 1974 παντρεύτηκε τον παραγωγό και σκηνοθέτη Τζακ Χάρλεϊ Τζούνιορ, αλλά η σχέση έληξε το 1979. Έπειτα παντρεύτηκε τον καλλιτέχνη Μαρκ Ζερό –πρόκειται για ένα γάμο που κράτησε 13 χρόνια-, ενώ από το 2002 μέχρι το 2007 υπήρξε παντρεμένη με τον Ντέιβιντ Γκεστ που ήταν υπεύθυνος για την οργάνωση συναυλιών. Το τελευταίο της διαζύγιο απασχόλησε ιδιαίτερα τα μέσα και έγινε αντικείμενο σχολιασμού σε κουτσομπολίστικες εκπομπές.  (φωτο.: Η Λάιζα Μινέλι στην πρεμιέρα της ταινίας «Sex and the City 2» στη Νέα Υόρκη το 2010)


Τζέρι Λι Λιούις, Διαζύγια: 4
Μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της rock ‘n roll, ο σύγχρονος Έλβις ή Τζόνι Κας όπως συχνά έχει χαρακτηριστεί είχε μια πολυτάραχη προσωπική ζωή. Ο πρώτος του γάμος ήταν με την Ντόροθι Μπάρτον, αλλά σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού People ο Τζέρι ήταν μόλις 14 ετών και εκείνη 17. Ο δεύτερος γάμος του με την Τζέιν Μίτσχαμ έγινε 23 ημέρες πριν οριστικοποιηθεί  το διαζύγιό του με την Μπάρτον και κράτησε τέσσερα χρόνια. Η επόμενη σύζυγός του ήταν η πρώτη του ξαδέρφη και μόλις 13 ετών τότε, Μίρα Γκέιλ Μπράουν. Το σκάνδαλο που δημιουρ-γήθηκε όταν δημοσιοποιήθηκε η συγγενική τους σχέση και η ηλικίας της, τον σημά-δεψε για μια 10ετία. Παρ’ όλα αυτά έμειναν παντρεμένοι για 13 χρόνια. Μετά το δια-ζύγιο παντρεύτηκε με την Ελίζαμπεθ Γκαν Πέιτ και στη συνέχεια με την Σάουν Στέ-φενς, οι οποίες έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο ενώ ήταν παντρεμένες με τον τρα-γουδιστή. Ο τελευταίος του γάμος με την Κέρι Μακ Κάρβερ διήρκεσε 20 χρόνια και έληξε το 2004. (φωτο.: Ο Τζέρι Λιουις τραγουδά κατά σε φιλανθρωπική εκδήλωση το 2006)


Ντανιέλ Στιλ, Διαζύγια: 5
Η συγγραφέας ρομαντικών μυθιστορημάτων, τα βιβλία της οποίας έχουν βρεθεί περισσότερες από 25 φορές στη πρώτη θέση της λίστας των New York Times, ενώ τουλάχιστον 20 έχουν γίνει τηλεοπτικά σενάρια, παντρεύτηκε για πρώτη φορά στην ηλικία των 18 ετών τον τραπεζίτη Κλοντ Έρικ Λαζάρντ. Ο γάμος τους κράτησε εννέα χρόνια. Η Ντανιέλ Στιλ παντρεύτηκε στη συνέχεια τον Ντάνι Ζούγκελντερ, αλλά χώρισαν όταν αυτός καταδικάστηκε για σεξουαλική επίθεση. Ο επόμενος γάμος της ήταν με τον Γουίλιαμ Τοθ και κράτησε μόνο τρία χρόνια. Αμέσως μετά παντρεύτηκε τον έμπορο κρασιών Τζον Τράινα με τον οποίο έμεινε μαζί 17 χρόνια. Έληξε το 1998 και την ίδια χρονιά η συγγραφέας παντρεύτηκε τον επιχειρηματία Τομ Πέρκινκς, με τον οποίο χώρισε το 2002.


Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Διαζύγια: 5
Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης παντρεύτηκε το 1978 με την Μελίσα Λι Γκάτλιν, ενώ δύο χρόνια αργότερα πήρε το πρώτο του διαζύγιο. Οι επόμενοι γάμοι του με τις Τόνι Λόουρενς και Σίντα Γουίλιαμς κράτησαν επίσης από δύο χρόνια, ενώ με την τέταρτη σύζυγό του Πιέτρα Ντάουν Κέρνιακ έμεινε τέσσερα χρόνια. Ωστόσο ο πιο πολυσυζητημένος γάμος του ήταν αυτός με την Αντζελίνα Τζολί. Αν και η σχέση τους κράτησε μόνο τρία χρόνια μονοπωλούσε το ενδιαφέρον του τύπου καθώς δεν έχαναν ούτε οι ίδιοι την ευκαιρία να επιδεικνύουν δημόσια την αγάπη τους ποικιλοτρόπως. (φωτο.: Ο Μπίλι Μπομπ Θόρτον με την πέμπτη σύζυγό του Αντζελίνα Τζολί κατά την άφιξή τους στην 59η απονομή Golden Globe Awards)


Ρόμπερτ Έβανς, Διαζύγια: 6
Ο παραγωγός των μεγάλων επιτυχιών «Chinatown», «Rosemary’s Baby» και «The Godfather», με τον ιδιόμορφο χαρακτήρα, παντρεύτηκε για πρώτη φορά με την ηθοποιο Σάρον Χουγκουένι με την οποία χώρισε ένα χρόνο μετά. Η δεύτερη σύζυγός του –για δύο χρόνια- ήταν η ηθοποιός Καμίλα Σπαρβ και η τρίτη –για τρία χρόνια- η Άλι Μακ Γκρο. Ακολούθησαν οι γάμοι με τις ηθοποιούς Φίλις Τζορτζ, Κάθριν Όξενμπεργκ –με την οποία ο γάμος ακυρώθηκε εννέα ημέρες μετά-, το μοντέλο Λέσλι Αν Γουντγουόρντ και η κοσμική Βικτόρια Γουάιτ.(φωτο.: Ο Ρόμπερτ Έβανς με την έκτη σύζυγό του, το μοντέλο Λέσλι Αν Γουντγουόρντ το 2002)



Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Διαζύγια: 7
Η ταραχώδης προσωπική ζωή της βραβευμένης με όσκαρ ηθοποιού επισκίασε πολλές φορές τις επαγγελματικές της επιτυχίες. Ο πρώτος της γάμος ήταν με τον σκηνοθέτη Κόνραντ Χίλτον Τζ.και κράτησε μόλις ένα χρόνο. Ακολούθησαν οι γάμοι με τον ηθοποιό Μάικλ Γουίλντινγκ, τον παραγωγό Μίκι Τοντ –ο οποίος πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα ένα χρόνο μετά- και τον τραγουδιστή Έντι Φίσερ. Το 1964 παντρεύτηκε τον ηθοποιό Ρίτσαρντ Μπάρτον, με τον οποίο χώρισε 10 χρόνια αργότερα. Ωστόσο, ένα χρόνο μετά τον χωρισμό τους ξαναπαντρεύτηκαν, αλλά έμειναν μαζί μόνο για ένα χρόνο. Στη συνέχεια η Τέιλορ παντρεύτηκε τον πολιτικό Τζον Γουόρνερ, ενώ ο τελευταίος της γάμος με τον οικοδόμο Λάρι Φορτένσκι έληξε το 1996. Από τότε και μέχρι τον πρόσφατο θάνατό της δεν ξαναπαντρεύτηκε.(φωτο.: Η Τέιλορ με τον Μπάρτον στην ταινία «Le chevalier des sables»)



Μίκι Ρούνεϊ, Διαζύγια: 7
Αν και η κινηματογραφική καριέρα του ξεκίνησε το 1927 σε ηλικία 7 ετών, ο Μίκι Ρούνεϊ είναι από τα λίγα παιδιά-θαύματα της έβδομης τέχνης που έμειναν στο χώρο και μάλιστα για περισσότερα από ογδόντα χρόνια.. Ο πρώτος του γάμος ήταν με την ηθοποιό Άβα Γκάρντνερ το 1942, αλλά κράτησε μόνο ένα χρόνο. Οι μετέπειτα γάμοι του με τις ηθοποιούς Μπέτυ Τζέιν Ρέις, Μάρθα Βίκερς, Ελέιν Ντέρβι, Καρολίν Μίτσελ, Μαρτζ Λέιν και Καρολίν Χόκετ ήταν επίσης μικρής διάρκειας. Ωστόσο, το 1978 παντρεύτηκε την ηθοποιό Τζιν Σαμπερλίν, με την οποία είναι μέχρι σήμερα μαζί. (φωτο.: Ο Μίκι Ρούνεϊ με την τελευταία του σύζυγο Τζιν)



Ζα Ζα Γκαμπόρ, Διαζύγια: 7
Η ηθοποιός και πρώην Μις Ουγγαρία μετανάστευσε στις ΗΠΑ το 1941 και πολύ γρήγορα έγινε δημοφιλής στο Χόλιγουντ. Έχει διακωμωδήσει η ίδια τους γάμους και τα διαζύγιά της λέγοντας: «Είμαι ιδανική για να κρατάω το νοικοκυριό: κάθε φορά που παίρνω διαζύγιο κρατάω το σπίτι». Το 1937 παντρεύτηκε για πρώτη φορά με τον τούρκο συγγραφέα Μπουρχάν Ασάφ Μπελτζ, αλλά χώρισαν το 1941. Οι επόμενοι γάμοι της ήταν με τους Κόνραντ Χίλτον (ιδιοκτήτης ξενοδοχείων), Τζορτζ Σάντερς (ηθοποιός), Χέρμπερτ Χάντερ (τραπεζίτης), Τζοσουά Κόσντεν Τζούνιορ, Τζακ Ράιαν (σχεδιαστής της κούκλας «Barbie») και Μάικλ Ο Χάρα. Ακολούθησε ο γάμος της με τον ηθοποιό Φελίπε Ντε Άλμπα, ο οποίος ακυρώθηκε την επόμενη μέρα, ενώ το 1986 παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Φρεντερίκ Φον Ανχαλάτ και είναι μαζί μέχρι σήμερα. (φωτο.: Σκηνή από την ταινία «Story of Three Loves» με τον Φάρλεϊ Γκρέιντζερ)



Λάνα Τάρνερ, Διαζύγια: 8
Η θρυλική ηθοποιός παντρεύτηκε οκτώ φορές στη ζωή της. Η αρχή έγινε το 1940 με τον αρχηγό συγκροτήματος Άρτι Σο, αλλά η ταραχώδης συμβίωση κράτησε μόνο τέσσερις μήνες. Δύο χρόνια αργότερα παντρεύτηκε τον ηθοποιό Τζόζεφ Στέφεν Κρέιν, αλλά τον χώρισε το 1943 όταν ανακάλυψε ότι το προηγούμενο διαζύγιό του δεν είχε ακόμη οριστικοποιηθεί. Τελικά ξαναπαντρεύτηκαν την ίδια χρονιά, αλλά χώρισαν οριστικά το 1944. Ακολούθησαν ο κοσμικός Χένρι Τζ. Τόπινγκ, ο ηθοποιός Λεξ Μπάρκερ, ο κτηματίας Φρεντ Μέι, ο παραγωγός Ρόμπερτ Ίτον και τέλος ο περφόρμερ σε nightclub Ρόναλτν Ντάντε. Συνολικά είχε επτά συζύγους και οκτώ διαζύγια ενώ όπως η ίδια είχε αναφέρει «ο στόχος μου ήταν να αποκτήσω ένα σύζυγο και επτά παιδιά, αλλά τελικά συνέβη το αντίθετο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...