English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic

ο

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ads ads ads

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Τοσκάνη: Ωραία σαν το παλιό καλό κρασί

www.tips-fb.com


Ένα από τα πιο όμορφα μέρη στην Ιταλία με μυθικά τοπία και πλούσια βλάστηση, η Τοσκάνη, έχει τα τελευταία χρόνια καθιερωθεί σαν ένας από τους πιο hot προορισμούς στην Ευρώπη. Είναι πατρίδα της Ιταλικής Αναγέννησης και ο τόπος που έζησαν ορισμένοι από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της τέχνης και των επιστημών όπως ο Ντάντε, ο Μποτιτσέλι, ο Μικελάντζελο, ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ο Βεσπούτσι και ο Πουτσίνι. Η περιοχή, κυρίως όμως η Φλωρεντία, φιλοξενεί ορισμένα από τα πιο διάσημα μουσεία στον κόσμο, όπως το Uffizi, που προσελκύουν πλήθος τουριστών από όλο τον κόσμο.



Αξίζει να αναφερθεί πως στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco συμπεριλαμβάνονται έξι σημεία της Τοσκάνης: το ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας, το ιστορικό κέντρο της Σιένα, η πλατεία της Μητρόπολης της Πίζα, το ιστορικό κέντρο του Σαν Τζιμινιάνο, το ιστορικό κέντρο της Πιέντσα και η Βαλ ντ’Όρτσια. Επιπλέον, στην Τοσκάνη βρίσκονται πάνω από 120 προστατευόμενες φυσικές περιοχές.Για τους παραπάνω λόγους, η Τοσκάνη και η πρωτεύουσά της Φλωρεντία αποτελούν πόλο έλξης για εκατομμύρια τουρίστες όλο το χρόνο.



Food & Drink

Η Τοσκάνη φημίζεται για την κουζίνα και τα κρασιά της. Η γνωστή σε όλους μας σούπα μινεστρόνε προέρχεται από εκεί, όπως και το διάσημα σε όλο τον κόσμο κρασιά Chianti και Brunello di Montalcino. Από τα εξαιρετικής ποιότητας μοσχάρια που εκτρέφονται στην περιοχή θα φάτε την καλύτερη μπριζόλα Φιορεντίνα αλλά και πιάτα με άρωμα από τις τρούφες που εμφανίζονται στο Σαν Μινιάτο τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο. Η περιοχή φημίζεται επίσης για το κυνήγι με το οποίο φτιάχνουν πολύ νόστιμα πιάτα με παπαρδέλες.









Hot spots

• Η πανέμορφη Φλωρεντία με τα υπέροχα κτίρια και μουσεία, τα εκπληκτικά ξενοδοχεία, όπως το καινούργιο Four Seasons Florence και τις άπειρες food and drink επιλογές.
• Η Σιένα με τα ιστορικά μεσαιωνικά της κτίρια και το εντυπωσιακό Duomo. Θαυμάστε την υπέροχη θέα από την κορυφή του Torre de Manglia και αν πάτε το καλοκαίρι, θα απολαύσετε τις εκδηλώσεις του Siena Jazz Festival που φιλοξενείται εκεί κάθε χρόνο.
• Η Πίζα με τον διάσημο πύργο της.
• H κοσμοπολίτικη Val d’Orcia με τις θερμές πηγές, τα private spas και τις υπέροχες τρατορίες.
• Το Σαν Τζιμινιάνο με τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική του και τους πανύψηλους πύργους που αποτελούν και το σήμα κατατεθέν του. Πλούσιο σε τέχνη και κουλτούρα, περιβάλλεται από ένα υπέροχο φυσικό τοπίο.



• Η Πιέντζα με τη μαγευτική αρχιτεκτονική της και τα εντυπωσιακά Palazzo.



• Η Κορτόνα όπου γυρίστηκε η ταινία Under the Tuscan Sun το 2003 με τους Ντάιαν Λέιν και Ραούλ Μπόβα. Ένα μέρος με πλούσια ιστορία και πανέμορφη φύση.



• Το Αρέτσο, η γενέτειρα του Guido d’ Arezzo, του εμπνευστή της μουσικής κλίμακας, όπου πρέπει οπωσδήποτε να πάτε στο Gothic Duomo για να δείτε το φρέσκο της Μαρίας Μαγδαληνής από τον αναγεννησιακό καλλιτέχνη Piero della Francesca.



• Η περιοχή Τσιάντι όπου παράγεται και το φημισμένο κρασί.
• Το παραθαλάσσιο Φόρτε ντε Μάρμι, που αποκαλείται και Ριβιέρα της Τοσκάνης, και αποτελεί θερινό προορισμό διακοπών για τους πλούσιους κατοίκους της Φλωρεντίας και της Βόρειας Ιταλίας γενικότερα.
• Η πόλη Λούκα που βρίσκεται ανάμεσα σε ελαιώνες και αμπελώνες, με υπέροχα κτίρια και palazzos και ορισμένα από τα καλύτερα εστιατόρια της περιοχής.



• Το Μονταλτσίνο όπου παράγεται το Brunello, το πιο διάσημο και πιο ακριβό Ιταλικό κρασί. Επισκεφθείτε το wine bar στο επιβλητικό Rocca ένα φρούριο του 14ου αιώνα.
• Το Μοντεπουλτσιάνο, με την όμορφη Piazza Grande, όπου επίσης παράγονται αρκετά κρασιά.



thea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...