English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic

ο

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011

Τα καλύτερα πάρκα του κόσμου!

www.tips-fb.com
Central Park , Νέα Υόρκη.

Το Σέντραλ Παρκ (αγγλικά: Central Park, Κεντρικό Πάρκο) είναι το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο (8043 στρέμματα, 3,41 km²) στη διοικητική περιφέρεια του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη. Με 25 περίπου εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο, μεταξύ των οποίων και όλες οι στρατιωτικές και διπλωματικές ξένες αποστολές, είναι το πιο πολυσύχναστο πάρκο στις Η.Π.Α  ενώ οι αμέτρητες εμφανίσεις του σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές το κατατάσσουν στα πλέον διάσημα πάρκα του κόσμου, καθιστώντας τους Νεοϋορκέζους υπερήφανους γι΄ αυτό.


St. James’s Park, Λονδίνο

Το Σαιντ Τζέιμς Παρκ (St. James's Park) είναι το αρχαιότερο βασιλικό πάρκο στο Λονδίνο. Έχει έκταση 23 εκτάρια και βρίσκεται στην πόλη Γουεστμίνστερ, στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας. Η θέση του είναι στο νοτιότατο άκρο της περιοχής Σαιντ Τζέιμς (Αγίου Ιακώβου), η οποία έλαβε το όνομά της από το λεπροκομείο που αφιερώθηκε στη μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Λες.


Jardin du Luxembourg, Παρίσι

Το Παλάτι του Λουξεμβούργου (Palais du Luxembourg) στο 6ο διαμέρισμα (arrondissement) του Παρισιού, βόρεια των Κήπων του Λουξεμβούργου είναι η έδρα της Γαλλικής Γερουσίας.

Ο Κήπος του Λουξεμβούργου (γαλλικά:Jardin du Luxembourg) είναι ένα πράσινο παρτέρι 25 εκταρίων με χαλίκια και γρασίδι εμπλουτισμένο με αγάλματα και εφοδιασμένο με λιμνούλες νερού, όπου τα παιδιά βάζουν πλοία μοντελισμού.

Στην νοτιοδυτική γωνία υπάρχει ένας δενδρόκηπος με μηλιές και αχλαδιές και το théâtre des marionnettes (θέατρο με μαριονέτες).


Volkspark Friedrichshain, Βερολίνο

Το αρχαιότερο πάρκο του Βεολίνου -βρέθηκε το 1840. Ένα μέρος που μπορείς να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τη φύση.


Beihai Park,Κίνα

Πρόκειται για ένα πραγματικά αξιόλογο πάρκο που βορειοδυτικά της "Απαγορευμένης Πόλης" σε ένα αρκετά κεντρικό σημείο της πόλης του Πεκίνο. Η δημιουργία του ξεκίνησε το 10ο αιώνα και το αποτέλεσμα ήταν αντάξιο ενός μεγαλοπρεπούς αυτοκρατορικού κήπου που συμπεριλάμβανε πολλά σπουδαία κτίσματα, ανάκτορα και ναούς. Θεωρείται το μεγαλύτερο πάρκο της κινεζικής επικράτειας καθώς το μέγεθός του ξεπερνά τα 69 εκτάρια. Η μισή περίπου έκτασή του καλύπτεται από τη λίμνη Beihai ενώ στο κέντρο της βρίσκεται το νησί Qiónghuá. Το όνομα Beihai σημαίνει βόρεια θάλασσα ενώ δεν είναι και η μοναδική καθώς το πάρκο διαθέτει και άλλες μικρότερες λίμνες οι οποίες δίνουν την ιδανική αναλογία πρασίνου και υγρού στοιχείου. Οι σχεδιαστές του πάρκου κατά τη δημιουργία του προσπάθησαν να περιγράψουν την ποικιλία των διαφορετικών περιοχών της Κίνας και θα μπορούσε να πει κανείς ότι το πέτυχαν σε μεγάλο βαθμό, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε κάθε επισκέπτη να παρατηρήσει το φυσικό περιβάλλον της Χώρας σε μία μικρογραφία. Εάν είσαι λάτρης τη φύσης και της κηπουρικής θα σας προτείναμε ανεπιφύλακτα μία επίσκεψη σε αυτό το μοναδικό και σίγουρα αντιπροσωπευτικό για την Κίνα πάρκο.


Hyde Park,Λονδίνο

Το Hyde Park  είναι ένα δημόσιο πάρκο στο κέντρο του Λονδίνου . Αποτελεί μαζί με τα άλλα βασιλικά πάρκα , τνο «πράσινο πνεύμονα» της πόλης και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και πιο διάσημα πάρκα της πόλης.


Stanley Park,Βανκούβερ

Το Stanley Park του Βανκούβερ,αποτελεί ένα από τα "μεγαλύτερα αστικά πάρκα" του κόσμου και προσλκύει κάθε χρόνο πάνω από οκτώ εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Αποτελείται από "σχολαστικά διαμορφωμένους" κήπους και προσφέρει ακόμα το "μεγαλύτερο" ενυδρείο του Καναδά στις εγκαταστάσεις του. Τέλος μας δίνει ακόμα αρκετές πληροφορίες για αυτήν την "αστική όαση", όπως την ονομάζει, με αθλητικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους μέσα στο πάρκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...