English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic

ο

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ads ads ads

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Lana Del Rey: Ένα νέο αστέρι στη μουσική

www.tips-fb.com



Lana Del Rey: Ένα νέο αστέρι στη μουσική : Ξαφνικά, σαν πυροτέχνημα έσκασε στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα μια νεαρή κοπέλα, με χαρακτηριστικά μοντέλου που θα περίμενες να τη συναντήσεις σε καμιά πασαρέλα ή σε  






Ξαφνικά, σαν πυροτέχνημα έσκασε στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα μια νεαρή κοπέλα, με χαρακτηριστικά μοντέλου που θα περίμενες να τη συναντήσεις σε καμιά πασαρέλα ή σε εξώφυλλα περιοδικών μόδας.


Η Lana Del Rey, όμως, είναι το νέο αστέρι της μουσικής σκηνής, μια wannabe Nancy Sinatra, που με τη σκοτεινή, ατμοσφαιρική της μουσική ήρθε για να μείνει μαζί με την Adele, τη Florence και την Daffy.



Με ένα Brit Awardήδη στην κατοχή της και το album της «Born to die» να έχει ξεπεράσει τις 117.000 πωλήσεις από την πρώτη κιόλας εβδομάδα κυκλοφορίας του, η Lana ή κατά κόσμον Elisabeth Grant μας αποδεικνύει ότι ήρθε για να μείνει.



Τι κι αν στο διαδίκτυο σφάζονται για το αν είναι απλώς ένα πλαστικό, ψεύτικο δημιούργημα της showbiz και όχι εκπρόσωπος της καθαρόαιμης indie σκηνής; Η Lana παρακολουθεί με το μειδίαμα του θριαμβευτή τη διαμάχη και απολαμβάνει να βλέπει τις μετοχές της συνεχώς να ανεβαίνουν.




Η 25χρονη Lizy γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Κόρη του μεγαλοεπενδυτή Rob Grant που στην αρχή χρηματοδοτούσε και τα πρώτα της μουσικά βήματα, στα 15 της μπαίνει εσωτερική σε ιδιωτικό σχολείο και εκεί είναι που γεννιέται ο μεγάλος της έρωτας για τη μουσική.



Το 2008 κυκλοφορεί τον πρώτο της δίσκο «Kill Kill», ως Elisabeth Grant, που γνώρισε όμωςπαταγώδη αποτυχία. Σε μια περίοδο χαλάρωσης, απολαμβάνοντας τον ήλιο του Μαϊάμι με τους Κουβανούς φίλους της, η Lizyαποφασίζει ότι πρέπει να αλλάξει το όνομά της.




«Ήθελα ένα όνομα που θα μπορούσε να πάει τη μουσική μου μπροστά. Το Lana Del Rey μου θύμισε την πολυτέλεια της παραλίας. Ακουγόταν υπέροχα έτσι όπως έβγαινε μέσα από το στόμα μου», έχει δηλώσει η Lana και μάλλον η αλλαγή αυτή της έκανε καλό.



Τον Οκτώβριο του 2011 έρχεται η αναγνώριση. Έτσι ανέλπιστα, χωρίς καν η ίδια να το έχει προγραμματίσει. «Είχα ανεβάσει στο διαδίκτυο το VideoGames γιατί μου άρεσε. Για να πω την αλήθεια δεν σκόπευα να το κυκλοφορήσω στο singlecd μου, όμως ο κόσμος ανταποκρίθηκε πολύ θετικά. Στεναχωριέμαι πολύ μ’ αυτό το τραγούδι. Ακόμα κλαίω μερικές φορές όταν το τραγουδάω», δήλωσε σε συνέντευξή της στον Observer.



Ξαφνικά όλοι ενδιαφέρονται για τη Lana Del Rey. Εμφανίζεται σετηλεοπτικές εκπομπές και τραγουδάει live τα τραγούδια της με αρκετή συστολή και άγχος, δίνοντας λαβές στους εχθρούς της να πουν ότι δεν έχει φωνή και είναι απλά ένα κακέκτυπο της Nancy Sinatra.



Εκείνη όμως απλώς τους κουνά επιδεικτικά το πρώτο της BritAward και αρχίζει να βολεύεται στο θρόνο της...



Η επιτηδευμένη ομορφιά της κεντρίζει το ενδιαφέρον γνωστών οίκων μόδας, όπως ο Versace που τη ζήτησε να γίνει το πρόσωπο μιας φωτογράφησης με δημιουργίες του οίκου ή η αμερικανική Vogue που τη ζήτησε για να καλύψει ένα από τα πολλά εξώφυλλά της.



Μπορεί πολλοί να ασχολούνται με το κατά πόσο τα χείλη της είναι αληθινά ή όχι, με το αν η εικόνα της αινιγματικής, σκοτεινής γυναίκας υπηρετεί πιστά τους κανόνες του marketing, όμως μία είναι η αλήθεια. Όλοι μιλούν για τη Lana Del Rey, όλοι αποθεώνουν τις δύο μεγάλες τις επιτυχίες, το «Video Games» και το «Born to die».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...