English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic

ο

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
ads ads ads

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Αξιόλογες προτάσεις για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

www.tips-fb.com
Η πολιτιστική ατζέντα υπόσχεται μαγικές βραδιές στην πρωτεύουσα. Με σύμμαχο τις υψηλές θερμοκρασίες, την αλλαγή της ώρας που επισφραγίζει τον ερχομό του καλοκαιριού και την καλή διάθεση, οι Έλληνες έχουν την αφορμή να αποδράσουν σε παραλίες μαζί με φίλους και να χαρούν τις ηλιόλουστες μέρες. Επιπλέον, η Εθνική Γιορτή της 25ης Μαρτίου έρχεται να προσφέρει όραμα και ανάσα υπερηφάνειας στους δοκιμαζόμενους Έλληνες. Κοντολογίς, το τριήμερο αυτό αποτελεί μία καλή ευκαιρία για θέατρο, κινηματογράφο και μουσική, καθώς ο πολιτισμός προσφέρει πολύ δυναμικές προτάσεις.


Παρασκευή 23 Μαρτίου

Θέατρο
Οι λάτρεις του χορού έχουν την ευκαιρία να πάνε στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και να παρακολουθήσουν την παράσταση «Era poVera» από την ομάδα Αερίτες. Η χορογράφος Πατρίσια Απέργη χρησιμοποιώντας σύγχρονους χορευτικούς κώδικες που συσχετίζουν το ανθρώπινο σώμα με το αστικό περιβάλλον σε συνδυασμό με τη μουσική, τη κίνηση, τους φωτισμούς υπόσχεται στους θεατές μία απολαυστική βραδιά.

Μουσική
Ο Μπάμπης Στόκας κάνει πρεμιέρα στην μουσική σκηνή της Αρχιτεκτονικής. Ηλεκτρικές μπαλάντες, λαϊκά ακούσματα, κομμάτια των Πυξ Λαξ σε τραγούδια της προσωπικής του πορείας αλλά και σε απρόβλεπτες διασκευές συνθέτουν το μουσικό σκηνικό. Επιπλέον, οι θαυμαστές της φωνής του θα πάρουν μια πρόγευση των νέων του τραγουδιών σε στίχους του Άλκη Αλκαίου, που θα κυκλοφορήσουν σύντομα σε cd με τίτλο «Η Αυλή Των Τρελών».
Σάββατο 24 Μαρτίου
Σινεμά
Μία ενδιαφέρουσα κινηματογραφική πρόταση αποτελεί το έργο «Αγώνες πείνας» με τη νεαρή ηθοποιό Τζένιφερ Λόρενς σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Η περιπέτεια διαδραματίζεται σ΄ ένα φανταστικό κράτος το οποίο υποχρεώνει δύο έφηβους, ένα αγόρι και να κορίτσι, να συμμετέχουν σε ετήσιους αγώνες πείνας με κίνδυνο τη ζωή τους (από τους 18 συμμετέχοντες θα επιβιώσει μόνο ένας). Η ταινία βασίζεται σε μία σειρά νεανικών βιβλίων και όπως φαίνεται θα είναι η αρχή του νέου μεγάλου κινηματογραφικού franchise μετά τον «Χάρι Πότερ» και το «Twilight».

Θέατρο
Μετά τη μεγάλη επιτυχία του πρώτου κύκλου τον περασμένο Νοέμβρη που σημείωσε «Η κρητικοπούλα» του Σπύρου Σαμαρά η κωμική όπερα επιστρέφει στη Λυρική Σκηνή για λίγες παραστάσεις. Η ιστορία εκτυλίσσεται στην ενετοκρατούμενη Κρήτη(1211-1715). Με έρωτες, τραγούδια χορό η Κρήτη γιορτάζει την επανάσταση της και οι πρωταγωνιστές την ένωση τους με την υπόλοιπη Ελλάδα. Ωστόσο, θεωρείται οτι οι κρητικές επαναστάσεις στα τέλη του 19ουαιώνα, η ίδρυση της Κρητικής Πόλιτείας (1896-1913) και, τελικά, η ένωση της με την υπόλοιπη Ελλάδα μετά τους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-13, αποτέλεσαν αφορμή για τη δημιουργία του έργου.
Κυριακή 25 Μαρτίου

Μουσική
Με αφορμή την Εθνική μας εορτή ο συνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης θα πραγματοποιήσει τη συναυλία «Ελλάδα, στους ώμους τη γη κουβαλάς». στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο διακεκριμένος δημιουργός θα παρουσιάσει τις πιο αγαπημένες επικές και θρησκευτικές μελωδίες του, που δίκαια τον ανέδειξαν σε συνθέτη τηςΕλλάδας

read more "Αξιόλογες προτάσεις για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου"

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Αφίσες για ταινίες που δεν θα γίνουν ποτέ!

www.tips-fb.com

Αφίσες για ταινίες που δεν θα γίνουν ποτέ!
Άρχισε με την αφίσα του «Walt» και τον Ράιαν Γκόσλινγκ στο ρόλο του Γουόλτ Ντίσνεϊ, που έγινε αμέσως viral, αλλά ο Γάλλος designer Πασκάλ Γουιταζέκ είχε τελικά πολύ περισσότερες ιδέες για ταινίες - και κυρίως τις αφίσες τους.



Το πορτφόλιο του Γάλλου σχεδιαστή περιλαμβάνει πολλές και διάφορες δημιουργίες που αντιστοιχούν σε διαφορετικού ύφους ταινίες. Μερικές βασίζονται σε πανέξυπνες ιδέες είτε όσον αφορά την ιστορία (όπως αυτή για το «Combust», ένα θρίλερ με ανθρώπους που ξαφνικά και ανεξήγητα πιάνουν φωτιά!), είτε ως ταιριαστό πάντρεμα σκηνοθέτη-θέματος-σταρ (όπως η βιογραφία του Ιβ Σεν Λοράν από την Αν Φοντέν με πρωταγωνιστή τον Γκασπάρ Ουλιέλ) είτε ως κάστινγκ – αν ποτέ θελήσει να πρωταγωνιστήσει σε βιογραφία της Ελίζαμπεθ Τέιλορ η Ολίβια Γουάιλντ, μπορεί απλά να στείλει στους παραγωγούς την σχετική αφίσα…
Δείτε όλες τις αφίσες του Γάλλου σχεδιαστή στο γκάλερι παρακάτω.


  • Αφίσες για ταινίες που δεν θα γίνουν ποτέ!

  • Αφίσες για ταινίες που δεν θα γίνουν ποτέ!

  • Αφίσες για ταινίες που δεν θα γίνουν ποτέ!

  • Αφίσες για ταινίες που δεν θα γίνουν ποτέ!

  • Αφίσες για ταινίες που δεν θα γίνουν ποτέ!

  • Αφίσες για ταινίες που δεν θα γίνουν ποτέ!

  • Αφίσες για ταινίες που δεν θα γίνουν ποτέ!

  • Αφίσες για ταινίες που δεν θα γίνουν ποτέ!

  • Αφίσες για ταινίες που δεν θα γίνουν ποτέ!

  • Αφίσες για ταινίες που δεν θα γίνουν ποτέ!

  • Αφίσες για ταινίες που δεν θα γίνουν ποτέ!

  • Αφίσες για ταινίες που δεν θα γίνουν ποτέ!


  • read more "Αφίσες για ταινίες που δεν θα γίνουν ποτέ!"

    Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

    Athens Xclusive Designers Week!Ημέρα πρώτη: Τι έδειξαν οι σχεδιαστές;

    www.tips-fb.com

     Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε και θα μπορούσα να πω με μία λέξη επιτυχώς αφού οι σχεδιαστές αλλά και οι οικοδεσπότες για ακόμη μία φορά στάθηκαν αντάξιοι των υψηλών προσδοκιών όλων μας. Μπορεί η πρώτη ατυχής συγκυρία με την αναβολή του show της Rojas Castro να μας υπενθύμισε ότι ο Ερμής είναι ανάδρομος, αλλά μέχρι εκεί.  Η παραγωγή άψογα στημένη για ακόμη μία φορά με τις κοπέλες στην είσοδο να σε υποδέχονται με χαμόγελα. 

    Ημέρα γιορτής λοιπόν για τους ανθρώπους της μόδας αφού η Designers Xclusive καταφέρνει μέσα σε λίγα μόλις λεπτά να προωθήσει τα ρούχα και τα αξεσουάρ της επόμενης σεζόν. Με τον χρόνο -μέχρι να ξεκινήσουν τα shows- να περνάει απόλυτα ευχάριστα με την συλλογή του Holy Mustache να σε μαγνητίζει. Στον ίδιο χώρο έβλεπες και τις φωτογραφίες σπουδαίων Ελλήνων φωτογράφων που συγκέντρωσαν τα έργα τους για φιλανθρωπικό σκοπό. 

    Και τι καλύτερο ως έναρξη για τη μόδα του Χειμώνα 2012 -13 με την συλλογή της Thes Tziveli. H διεθνής σχεδιάστρια για ακόμη μία φορά απέδειξε πως δεν είναι τυχαία αναγνωρσιμένη στο εξωτερικό αφού η σωστή δουλειά με προσοχή στην λεπτομέρεια ήταν εμφανής. 


    Το show χωρίστηκε σε δύο μέρη -άλλωστε δύο είναι και οι συλλογές που παρουσίασε- με την Thes Thes να κόβει την κορδέλα της 11ης Xclusive Designers εβδομάδα.



    Γόυνινα παλτό, γιλέκα, σακάκια και τζάκετς που σε κάνουν να θέλεις να τα "αρπάξεις" από την πασαρέλα και να τα φορέσεις αμέσως. Η σχεδιάστρια παρουσίασε πολύ όμορφα κομμάτια της συλλογής της σε γήινες αποχρώσεις με το λευκό να κυριαρχεί και να προδίδει αυθόρμητα την ζεστασιά του. 



    Το δεύτερο μέρος είχε φορέματα με έντονο "αέρα" και την απόχρωση του λαδί να κυριαρχεί στη συλλογή. Δυνατό χειροκρότημα απέσπασε όταν χαιρέτησε τον κόσμο παρέα με τον επιτυχημένο σχεδιαστή των Celebrity Skin, Δημήτρη Στρέπκο. 

    Ακριβώς μετά και με ένα διάλειμμα λίγων λεπτών ώστε να ανανεωθεί η αίθουσα παρουσίασαν οι μπορώ να πω πολύ ταλαντούχες Asel & Eleonora. Χωρίς λοιπόν να γνωρίζω και πολλά για τις δύο σχεδιάστριες με ξάφνιασε πολύ ευχάριστα η παρουσίαση με τα ρούχα -το καθένα ξεχωριστά- να κερδίζουν ολοένα και περισσότερο την προσοχή σου αλλά και τα έξυπνα γεωμετρικά σχέδια να δίνουν έντονο χαρακτήρα στην γυναίκα του χειμώνα 2013. 


    Μάλλινα σακάκια, ταγιέρ και πανοφώρια που μοιάζουν με εσάρπες κάνουν την εικόνα της σύγχρονης Ελληνίδας να έχει άποψη, στιλ και να κάνει εμφανή τον δυναμισμό που έχει μέσα της. 



    Παλτό που σε κάνουν να πιστεύεις πως είναι φτιαγμένα από τσόχα και χρυσά κουμπιά ως λεπτομέρεια να στολίζουν ακόμη και την πλάτη. 



    Οι δύο κυρίες θα τολμήσω να πω παρουσίασαν κάτι σικάτο και απαραίτητο για την γκαρνταρόμπα της καθε μίας από εμάς. 

    Τρίτος σε σειρά παρουσίασε ο Miltos με το μεγαλύτερο σε διάρκεια show από όλους τους σχεδιαστές. Η αίθουσα κατάμεστη. Ξεκίνησε με ένα ζευγάρι στο κρεβάτι που είχε τοποθετηθεί ειδικά για την περίσταση στο catwalk. Τα φώτα άναψαν και η όμορφη κοπέλα σηκώνεται, ντύνεται, ανοίγει την κομψή λουστρίν τσάντα με το κοντό χερούλι και του πετάει λεφτά.


    Όπως ήταν αναμενόμενο οι παραβρισκόμενοι δεν σταμάτησαν να χειροκροτούν σε όλη τη διάρκεια. Τα μοντέλα με το που έβγαιναν στη σκηνή φλέρταραν με τον νεαρό και του πετούσαν ψεύτικα χαρτονομίσματα. 



    Ταγιέρ από ταφτά, πουκάμισα με διαφάνειες και φούστες pencil ήταν ο βασικός πυρήνας της συλλογής και όλο αυτό φυσικά διατυπωμένο μέσα από ένα έντονο 60s πλάνο. 



    Για την ιστορία του σόου η τελευταία κοπέλα που βγαίνει στην σκηνή σκοτώνει τον καρδιοκατακτητή ενώ στο φινάλε η καθεμία του πετούσε κι από ένα λουλούδι. 

    Η ώρα φτάνει και το σόου του Στέλιου Κουδουνάρη αρχίζει. Η μουσική πολύ σωστά επιλεγμένη δημιουργεί αμέσως την ατμόσφαιρα ενός μεγάλου fashion show και τα μοντέλα ανεβαίνουν στο catwalk. 


    Τα ρούχα αυτόματα σου αρέσουν πολύ αφού είναι μοντέρνα, επίκαιρα, ανταποκρίνονται στη σύγχρονη γυναίκα που κυκλοφορεί εκεί έξω και θέλει να είναι θηλυκά σέξι και να ντύνεται με ρούχα που να έχουν άποψη. 



    Χρώματα γήινα κι αρκετά σκούρα με τα κρόσσια να είναι η βασική λεπτομέρεια της συλλογής και τα παπούτσια με τρουκς να σε κάνουν να θέλεις να τα δοκιμάσεις κι εσύ. 



    Την αυλαία της πρώτης ημέρας έριξε ο πολύ ευγενικός Stephan Carras με την πολύ όμορφη (δεν μπορώ να συγκρατήσω το πόσο πιο ωραία είναι από κοντά) Υβόννη Μπόσνιακ να ανοίγει το show. 



    Τα φώτα σβήνουν κι όταν ανάβουν η Υβόννη βρίσκεται στο κέντρο της πασαρέλας με ένα στράπλες καρό φόρεμα. 



    Η παρουσίαση συνεχίζεται με το κόκκινο καρό να είναι η πρόταση του σχεδιαστή για τον ερχόμενο χειμώνα μέσα από ταγιέρ, ψηλόμεσα παντελόνια και σακάκια. Παλτό μαύρα μακριά σε ανοιχτή γραμμή με χρυσά κουμπιά ως λεπτομέρεια.



    Φαίνεται άλλωστε πως το χρώμα που αγαπάει ο σχεδιαστής είναι το χρυσό αφού δεν έλειψε από τις μακριές τουαλέτες αλλά και τα παντελόνια με κεντημένη χοντρή χρυσή κλωστή.

    Η πρώτη ημέρα μπορεί να ολοκληρώθηκε αλλά απομένουν άλλες δύο με την αυριανή να βγάζει το επόμενο ταλέντο της μόδας και την Δευτέρα να υπόσχεται πολλές εκπλήξεις μέσα από τα σόου των Ourania Kay, Celebrity Skin, Ratt by Rita Attalla.  
    read more "Athens Xclusive Designers Week!Ημέρα πρώτη: Τι έδειξαν οι σχεδιαστές;"

    Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

    Η Aναγέννηση της Ντίσνεϊ

    www.tips-fb.com

    Η Aναγέννηση της Ντίσνεϊ
    Από τη «Μικρή Γοργόνα» του 1989 ως τον «Ταρζάν» του 1999, το τμήμα κινουμένων σχεδίων της Disney έζησε μια περίοδο ασταμάτητης δημιουργίας, που μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη Χρυσή Εποχή των προπολεμικών ταινιών υπό την επίβλεψη του ίδιου του Γουόλτ Ντίσνεϊ. Από τον «Βασιλιά των Λιονταριών» ως τον «Αλαντίν» κι από την «Ποκαχόντας» ως την «Πεντάμορφη και το Τέρας», από τον Άλαν Μένκεν στον Ρόμπιν Γουίλιαμς, από τα $3,5 δισ. στο παγκόσμιο box office στα 11 Οσκαρ και τις 12 Χρυσές Σφαίρες, η περίοδος που βαφτίστηκε Αναγέννηση της Disney άλλαξε τη ροή των κινουμένων σχεδίων.
    Ακόμα περισσότερο όμως από μια συλλογή ωραίων ταινιών και εθιστικών τραγουδιών, η Αναγέννηση αυτή είναι η ιστορία μιας ομάδας ανθρώπων που, ερχόμενοι από διαφορετικές διαδρομές, χωρίς να το θέλουν, χωρίς να το επιδιώξουν, βρέθηκαν να σηκώνουν στις πλάτες τους τη σωτηρία ενός κολοσσού. Αλλάζοντας στην πορεία μια ολόκληρη κινηματογραφική φόρμα - μια για πάντα.
    Στα όρια της εγκατάλειψης
    Το θεωρούμε δεδομένο σήμερα ότι η επωνυμία της Disney είναι σχεδόν συνώνυμη του παραδοσιακού κινουμένου σχεδίου, αλλά δεν ήταν πάντα έτσι. Για την ακρίβεια, 25 χρόνια πριν, το μέσο βρέθηκε στα όρια της εγκατάλειψης από την ίδια την εταιρεία, που έφτασε να έχει μόλις 100 και κάτι σχεδιαστές, εξορισμένους μακριά από τα κεντρικά γραφεία και ταινίες που πλέον δεν έβγαζαν καν τα λεφτά τους: τo «Μαύρο Καζάνι» του 1985 ηττήθηκε στα ταμεία από μία ταινία με τα αρκουδάκια της αγάπης. Ναι, σίγουρα οι καλλιτέχνες της Disney δεν αισθάνονταν καμία αγάπη.
    Η Aναγέννηση της Ντίσνεϊ
    Οι τύχες του στούντιο, και της τέχνης του γενικότερα, αντιστράφηκαν στα τέλη των 80s. Όταν κανείς δεν περίμενε πια τίποτα, όταν η φόρμα μετρούσε αντίστροφα προς το άδοξο τέλος της. Όταν ο Ρόι Ντίσνεϊ έφερε στο στούντιο τους Τζέφρι Κάτσενμπεργκ και Μάικλ Άισνερ, με τον δεύτερο να αναλαμβάνει διευθυντικό πόστο και τον πρώτο να επωμίζεται τις ευθύνες του κινηματογραφικού τμήματος - εστιάζοντας στο παραπεταμένο τμήμα κινουμένων σχεδίων.
    Το πατρόν της «Μικρής Γοργόνας»
    Όταν ο Κάτσενμπεργκ έπεισε τον Άσμαν να αλλάξει εξ ολοκλήρου την «Ωραία και το Τέρας» σε κάτι κοντά στο στυλ της «Γοργόνας», δεν ξέρω αν είχε στο μυαλό του κάτι τόσο όμοιο, όμως σίγουρα το αποτέλεσμα καθόλου δεν θα τον πείραξε. Στο εξής, και με τη μοναδική εξαίρεση του «Βασιλιά των Λιονταριών», όλες οι αυτές οι ταινίες κόβονται και ράβονται σύμφωνα με το πατρόν της «Μικρής Γοργόνας».
    Η Aναγέννηση της Ντίσνεϊ
    Τι έχουμε λοιπόν; Μια νεαρή κοπέλα ασφυκτιά στο αυστηρό οικογενειακό της περιβάλλον, κάτω από τον ζυγό ενός πατέρα που κατά πάσα πιθανότατα την περιορίζει (αλλά από αγάπη), τη στιγμή που μητέρα δεν υπάρχει ποτέ, εμφανώς ώστε να υπογραμμιστεί η ανεξαρτησία και ο δυναμισμός του γυναικείου χαρακτήρα, και τραγουδά τον διακαή της πόθο να γνωρίσει έναν κόσμο χωρίς αυτούς τους βαρετούς κανόνες. Συνήθως το τραγουδά σε κάποιο πολύχρωμο ζωάκι που θα παίζει το ρόλο του κωμικού χαρακτήρα για την υπόλοιπη ταινία και είτε θα είναι αξιαγάπητο κολλητάρι, είτε ενοχλητικός λακές του μπαμπά.
    Θα γνωρίσει λοιπόν κάποιον νεαρό, εντυπωσιακό άντρα, θα ερωτευτούν ο ένας τον άλλον, πιθανότατα στη διάρκεια μιας μπαλάντας του Άλαν Μένκεν, εκείνη για χάρη του θα αποδράσει από το καταπιεστικό περιβάλλον, εκείνος για χάρη της θα αφεθεί να γίνει θύμα κάποιου μοχθηρού κακού, ο οποίος θα μπει ανάμεσά τους κάπου στα δύο τρίτα της ταινίας, αλλά τελικά η μεγάλη τους αγάπη θα νικήσει κάθε είδους μάγια κι έτσι στο τέλος το τραγούδι του Μένκεν θα είναι χαράς.
    Η Aναγέννηση της Ντίσνεϊ
    Όχι ότι υπάρχει κάτι κακό με όλα τα παραπάνω, αλλά βασικά περιγράψαμε σχεδόν κάθε ταινία της Αναγέννησης.
    «...αλλά δεν θα ξέρει πως είναι αυτός μέχρι το κεφάλαιο 3»
    Στην «Πεντάμορφη και το Τέρας» είμαστε ήδη σε ένα σημείο όπου η ηρωίδα πρέπει να αλλάξει πράγματα μέσα της ώστε να καταλάβει ότι αυτός που έχει απέναντί της σε όλη την ταινία, είναι όντως ο Πρίγκιπας του παραμυθιού. Στο «Belle», το πρώτο τραγούδι της ταινίας, εκείνο όπου συνήθως η Πριγκίπισσα εξηγεί αυτό που θέλει από τη ζωή, βλέπουμε την Μπελ να εξηγεί τραγουδιστά πως στο αγαπημένο της βιβλίο, η ηρωίδα συναντάει τον Πρίγκιπα, «αλλά δεν θα ξέρει πως είναι αυτός μέχρι το τρίτο κεφάλαιο». Η ίδια η Μπελ θα συναντήσει τον Πρίγκιπα, αλλά δε θα ξέρει πως είναι αυτός μέχρι την τρίτη πράξη, σε αντίθεση με όλη την υπόλοιπη Αναγέννηση, όπου λίγο ως πολύ οι ηρωίδες συναντούν κάποιον και τον ερωτεύονται κατευθείαν.
    Η Aναγέννηση της Ντίσνεϊ
    Η σχέση του καλού με το κακό είναι ακόμα ένα στοιχείο που εδώ αναδιαμορφώνεται, καθώς η μεταμόρφωση του γελοίου νάρκισσου Γκαστόν σε στυγνό δολοφόνο προκύπτει από τη ζήλια προς ένα Τέρας που ολοένα και περισσότερο αποδεικνύει πως κρύβει μέσα του έναν άνθρωπο.
    Ένα παραμελημένο πρότζεκτ
    Η «Πεντάμορφη και το Τέρας» ήταν ένα πρότζεκτ που αργοπέθαινε υπό το βάρος της ασυνεννοησίας της δημιουργικής ομάδας με την παραγωγή, ο θεατρικός συγγραφέας, όμως, που άλλαξε τη ροή της ιστορίας της Ντίσνεϊ, Χάουαρντ Άσμαν, μαζί με τις μουσικές του μόνιμου συνεργάτη του, Άλαν Μένκεν, το μετέτρεψε σε ένα ακόμη μουσικό υπερθέαμα.
    Η Aναγέννηση της Ντίσνεϊ
    Για το Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης του 1991, ο πρόεδρος του τμήματος Ταινιών Μεγάλου Μήκους Κινουμένων Σχεδίων, Πίτερ Σνάιντερ, είχε τη φαεινή ιδέα να προβληθεί η ταινία σε μια σχεδιαστικά πρωτόλεια μορφή της, κίνηση δίχως προηγούμενο. Το φεστιβαλικό κοινό ενθουσιάστηκε με αυτό που είδε, βάζοντας την ταινία σε μια καλλιτεχνική συζήτηση πρωτόγνωρη για animation, η οποία μάλιστα διατηρήθηκε στην προ-Οσκαρική περίοδο προσγειώνοντας το φιλμ στην πεντάδα Καλύτερης Ταινίας για πρώτη φορά στην ιστορία. Τα δεδομένα είχαν αλλάξει, οριστικά και αμετάκλητα.
    Αν με τη «Μικρή Γοργόνα» το στούντιο είχε κάνει μια αναπάντεχη στροφή, με την «Πεντάμορφη και το Τέρας» επιβεβαίωσε το πέρασμα σε μια νέα εποχή. Από το 1989 και για τις επόμενες 9 ταινίες μέχρι και το 1999, τα κινούμενα σχέδια της Disney θα ζούσαν μια τρελή δεκαετία, που εκ των υστέρων έλαβε τον τίτλο της Αναγέννησης. Μια δεκαετία κυριαρχίας στο box office, λατρείας του κοινού, Οσκαρικής επιβεβαίωσης, πρωτοποριακών ιδεών, ασταμάτητης δημιουργικότητας. Μια περίοδος που, τελικά, ανέστησε εξ ολοκλήρου το animation ως φόρμα, δίνοντας σε αμέτρητους καλλιτέχνες τη δυνατότητα να αναδείξουν τη δουλειά τους και στην ίδια την Disney την ταυτότητα που είχε χάσει.
    read more "Η Aναγέννηση της Ντίσνεϊ"

    Η νέα ταινία του Hugh Jackman

    www.tips-fb.com

    Ο γοητευτικός ηθοποιός Hugh Jackman πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στο θρίλερ Prisoners, το οποίο θα σκηνοθετήσει ο Denis Villeneuve.
    Στην ταινία, ο Jackman θα ενσαρκώσει έναν επιπλοποιό που ζει σε μια μικρή πόλη. Η κόρη του πρωταγωνιστή και η καλύτερη της φίλης πέφτουν θύματα απαγωγή, και μετά την αποτυχία της αστυνομίας να βρει τα δύο κορίτσια, ο επιπλοποιός παίρνει το νόμο στα χέρια του καθώς έχει υποψίες για την ταυτότητα του δράστη. Ωστόσο, αργότερα, ο επιπλοποιός αρχίζει να έχει αμφιβολίες για το αν έχει εντοπίσει τον σωστό δράστη.Το σενάριο του φιλμ υπογράφει ο Aaron Guzikowski, και τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2013.
    read more "Η νέα ταινία του Hugh Jackman"

    Πως να γεμίσεις το σπίτι σου αισιοδοξία!

    www.tips-fb.com

    Η διακοσμήτρια Αλεξάνδρα Ρόμπερτσον σου δίνει απλά και εύκολα βηματάκια για να αλλάξεις το σπίτι σου και να του δώσεις μια ανοιξιάτικη πνοή! Έτοιμη;

    Η Άνοιξη είναι επίσημα εδώ.... και το μόνο που μένει είναι να την υποδεχτούμε στο χώρο μας όποιος και αν είναι αυτός. Η φρεσκάδα του ανοιξιάτικου αέρα, τα χρώματα και η θετική μας διάθεση στο χώρο, θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τις καθημερινές δυσκολίες με περισσότερη αισιοδοξία!
     
    Το πρώτο βήμα για να φέρουμε την Άνοιξη στο σπίτι μας, είναι να ξεκαθαρίσουμε το σκηνικό. Είναι λοιπόν ώρα να αποχαιρετήσετε το χειμωνιάτικο decor, τις θολές αναμνήσεις των Χριστουγέννων και οτιδήποτε άλλο εσείς θεωρείτε ότι ανήκει στο Χειμώνα.
     
    Όπως είπαμε και στο προηγούμενο άρθρο το χρώμα για φέτος είναι το Tangerine Tango, άλλα η εταιρία Pantone κάνει ένα βήμα παραπάνω και μας παρουσιάζει όλη την χρωματική παλέτα της Άνοιξης 2012. Τα χρώματα για φέτος είναι πλούσια με πολύ ενέργεια, χαρούμενα, έντονα και σίγουρα θα μας φτιάξουν τη διάθεση και θα ανανεώσουν το χώρο μας. 



    Για εσάς που ασχολείστε με τη μόδα το design, το interior design και ενημερώνεστε μέσω internet, θα έχετε βαρεθεί να βλέπετε παντού το πορτοκαλί καθώς φέτος κυριαρχεί. Μην το βάζετε κάτω αν το πορτοκαλί δεν σας εκφράζει, και τολμήστε να κάνετε ένα βήμα παραπέρα συνδυάζοντάς το με πράσινο και με άλλες αποχρώσεις από την χρωματική παλέτα της άνοιξης, σε συνδυασμό πάντα και με γήινες αποχρώσεις και φυσικά υλικά όπως το ξύλο που μας φέρνει πιο κοντά στη φύση. Το ξύλο, τα λουλούδια θα δημιουργήσουν την ισορροπία που χρειαζόμαστε μέσα στο χώρο μας.
     
    Οι υπερβολές όπως έχουμε ξαναπεί μπορεί να δημιουργήσουν αρνητικά αποτελέσματα και το αποτέλεσμα να είναι ένας χώρος αφιλόξενος. Έτσι λοιπόν ειδικά φέτος που τα χρώματα είναι τόσο δυναμικά χρειάζεται προσοχή στους συνδυασμούς και στις ποσότητες.

     
    Για αρχή διαλέξετε τον χώρο που θέλετε να ανανεώσετε κατά προτίμηση ένα χώρο νέουτρο χωρίς έντονες αποχρώσεις. Ένας λευκός καναπές το μόνο που χρειάζεται είναι μαξιλάρια με πολλές αποχρώσεις. Μεταμορφώστε την παλιά σας πολυθρόνα απλά και οικονομικά απλά αλλάζοντας της το ύφασμα.

    Τοποθετήστε χρωματιστά βιβλία πάνω στο coffee table, βάζα, κεριά, αντικείμενα, κρεμάστε έναν πίνακα με έντονα χρώματα σε κάποιο κεντρικό σημείο του χώρου και αμέσως θα δείτε την επίδραση των χρωμάτων στην ψυχολογία σας.


     


     
    Το γεύμα σας μπορεί να γίνει πιο διασκεδαστικό και να θυμίζει κάτι από Καλοκαίρι, απλά τοποθετώντας ένα ανοιξιάτικο τραπεζομάντιλο ή ένα σερβίτσιο σε ποικίλες αποχρώσεις και φυσικά ένα βάζο στο κέντρο του τραπεζιού με λουλούδια της άνοιξης, θα κάνει το θαύμα του. Αξεσουάρ με μεταλλικές αποχρώσεις συνδυάζονται τέλεια με τα έντονα χρώματα. 



     
    Στόχος μας είναι να μεταμορφώσουμε το χώρο εύκολα, γρήγορα και ανέξοδα καθώς δεν είναι δυνατό κάθε εποχή να αλλάζουμε τη διακόσμηση του σπιτιού μας. Τα αξεσουάρ πάντα είναι η εύκολη λύση καθώς ένα σκαμπό, μία μαξιλάρα, κεριά, είναι ικανά για να δώσουν αέρα ανανέωσης.




     
    Στην κρεβατοκάμαρα προσθέστε χρώματα, μοτίβα, λουλούδια οτιδήποτε σας θυμίζει Άνοιξη απλά αλλάζοντας σεντόνια και τοποθετώντας ένα χρωματιστό ριχτάρι. Διακοσμήστε με μικρό αξεσουάρ το κομοδίνο σας....





     

    Τα λουλούδια είναι συνώνυμο της Άνοιξης, για αυτό λοιπόν τα θέλουμε παντού γύρω μας, προσθέτουν χρώμα, καθαρό αέρα, όμορφα αρώματα και θα ελευθερώσουν τις αισθήσεις της εποχής.



     
    Τρόποι για να ανανεώσουμε το χώρο μας υπάρχουν πολλοί, αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι πως μέσα στο χώρο μας ό,τι κάνουμε πρέπει να μας εκφράζει και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στην καθημερινότητα μας. Οι μόδες και τα χρώματα αλλάζουν συνέχεια, εμείς απλά πρέπει να τις προσαρμόσουμε στα δικά μας μέτρα και όχι απαραίτητα να τις αντιγράψουμε....
    read more "Πως να γεμίσεις το σπίτι σου αισιοδοξία!"
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...